Weather Icon
Αλβανία , Αφγανιστάν 9 Σεπτεμβρίου 2021

Αυξάνονται οι Αφγανοί πρόσφυγες που θα “φιλοξενηθούν” στην Αλβανία

Αυξάνονται οι Αφγανοί πρόσφυγες που θα “φιλοξενηθούν” στην Αλβανία

Συνεχίζεται η θερμή υποδοχή των Αφγανών προσφύγων στην Αλβανία, με τα στελέχη της αλβανικής κυβέρνησης να δηλώνουν πως η παραμονή τους στην χώρα θα παραταθεί και από προσωρινή να γίνει μόνιμη, εφόσον εκείνοι το επιθυμούν.

662 Αφγανοί θα μείνουν στην Αλβανία για περισσότερο από 1 χρόνο και η κυβέρνηση είναι επίσης ανοιχτή στη χορήγηση καθεστώτος ασύλου σε Αφγανούς.

«Αν κάποιοι από αυτούς θέλουν να μείνουν στην Αλβανία, μπορούν να κάνουν αίτηση. [..] Θα χαρούμε να τους καλωσορίσουμε», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Όλτα Τζάτσκα σε συνέντευξή της στην Φωνής της Αμερικής χθες Τετάρτη.

Επίσης ανέφερε ότι η συμφωνία ήταν η Αλβανία να φιλοξενήσει 4 χιλιάδες Αφγανούς, αλλά με τα προβλήματα εκκένωσης δεν είναι γνωστό ποιος θα είναι ο τελικός τους αριθμός:

«Η δέσμευσή μας ήταν για 4 χιλιάδες αλλά λόγω των δυσκολιών εκκένωσης, αυτό ήταν αδύνατο για αυτές τις τελευταίες ημέρες. Αυτή τη στιγμή έχουμε 662 Αφγανούς στην Αλβανία. «Περιμένουμε περισσότερους τις επόμενες ημέρες».

Για μια ακόμη φορά τα νούμερα για τους Αφγανούς αλλάζουν και οι υπουργοί του Ράμα παραβλέπουν τις δηλώσεις, τόσο τις δικές τους, όσο και του προέδρου τους.

Πρακτικά ο αριθμός των Αφγανών προσφύγων παραμένει ανοιχτός και πότε μικρότερος από αυτόν που δηλώνουν τα κυβερνητικά στελέχη.

ΠΗΓΗ: himara.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube