Weather Icon

1.098 υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνελήφθησαν στην Τουρκία σε έξι μήνες

1.098 υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνελήφθησαν στην Τουρκία σε έξι μήνες

Το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κέντρου Τεκμηρίωσης της Τουρκίας ανέφερε ότι 1.988 υπερασπιστές δικαιωμάτων συνελήφθησαν από την 1η Μαρτίου έως τις 31 Αυγούστου.

Το Κέντρο Τεκμηρίωσης του Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκίας (TIHV) δημοσίευσε στατιστικά σχετικά με τις παραβιάσεις που σημειώθηκαν στη χώρα μεταξύ 1ης Μαρτίου και 31 Αυγούστου. Η έκθεση ανέφερε ότι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που εγγυώνται το Σύνταγμα και οι διεθνείς συμβάσεις έχουν αυθαίρετα περιορισθεί κατά τους τελευταίους έξι μήνες. Υπογράμμισε ότι οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αντιτάχθηκαν στην αυθαίρετη μεταχείριση αντιμετώπισαν κρατήσεις, συλλήψεις, βασανιστήρια και έρευνες.

Απαγόρευση δημοσίων εκδηλώσεων για 729 ημέρες
Σύμφωνα με τα στοιχεία του TİHV, έχουν επιβληθεί απαγορεύσεις σε συνελεύσεις και διαδηλώσεις σε 19 επαρχίες και 3 περιφέρειες για 729 ημέρες, τους τελευταίους έξι μήνες και απαγόρευση επ’ αόριστον των δραστηριοτήτων σε μία περιοχή.

Συνολικά ακυρώθηκαν 124 εκδηλώσεις και δραστηριότητες κατά την αναφερόμενη χρονική περίοδο, συμπεριλαμβανομένων 23 εκδηλώσεων για τα δικαιώματα των γυναικών και της κοινότητας LGBTI+, 21 εκδηλώσεις για τα δικαιώματα των συνδικάτων και 11 εκδηλώσεις για τα περιβαλλοντικά δικαιώματα. Επίσης, 21 πολιτιστικά δρώμενα ακυρώθηκαν. Σε 80 χωριά σε δύο συνοικίες κηρύχθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας για απεριόριστο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube