Weather Icon
Αφγανιστάν , ΗΠΑ 28 Αυγούστου 2021

 Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ: Δύο ανώτερα στελέχη της ISIS-Khorasan σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε

 Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ: Δύο ανώτερα στελέχη της ISIS-Khorasan σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε

Οι ΗΠΑ πήραν εκδίκηση για τους νεκρούς στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τους αυτουργούς της έκρηξης, από την οποία 170 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 150 τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ.

Στην ανακοίνωση του Πενταγώνου αναφέρεται ότι «δύο ανώτερα στελέχη της ISIS-Khorasan σκοτώθηκαν και ένα τραυματίστηκε». Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν είχε ανακοινώσει ότι θα εκδικηθεί αυτούς που πραγματοποίησαν την επίθεση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “Στοχεύσαμε την οργάνωση που σχεδίασε την επίθεση, τον ISIS-Khorasan. Δύο ανώτερα στελέχη της οργάνωσης ISIS-Khorasan σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε. Μιλάμε για μηδενικές απώλειες αμάχων. Θα διατηρήσουμε την ικανότητά μας να προστατεύουμε τον εαυτό μας και θα προστατεύσουμε τις δυνατότητές μας πέρα ​​από τον ορίζοντα. Η διαδικασία εκκένωσης των Αμερικανών πολιτών και των Αφγανών συνεχίζεται. Υπάρχουν 1400 άτομα στο αεροδρόμιο. Σήμερα αναμένεται να φύγουν από τη χώρα. Θα πάρουμε πολίτες με στρατιωτικά αεροπλάνα μέχρι την τελευταία στιγμή”.

Τι είχε δηλώσει ο Μπάιντεν: “Δεν θα τους συγχωρήσουμε, θα τιμωρηθούν”

Μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε δήλωση και είπε ότι οι δράστες θα λάβουν την απάντηση που τους αξίζει. Συγκεκριμένα είχε πει:

“Δεν θα το ξεχάσουμε, δεν θα το συγχωρήσουμε, θα σας βρούμε και θα πληρώσετε γι’ αυτό που κάνατε. Σχεδίαζαν αυτήν την επίθεση εναντίον μας. Αυτή η αποστολή ήταν πολύ επικίνδυνη για εμάς. Πετύχαμε να εκτελέσουμε αυτήν την αποστολή μέχρι τώρα. Ξέραμε ότι θα πάει έτσι. Περιμέναμε αυτές τις επιθέσεις. Θα συνεχίσουμε τη διαδικασία εκκένωσης και θα ολοκληρώσουμε την αποστολή μας. Το παράρτημα Χορασάν του ISIS πραγματοποίησε τις επιθέσεις στην Καμπούλ. Δεν θα το συγχωρήσουμε αυτό, θα ακολουθήσουμε αυτούς που πραγματοποίησαν αυτήν την επίθεση και θα τους κάνουμε να πληρώσουν το τίμημα. Διέταξα τους διοικητές μου να σχεδιάσουν μια επίθεση στην ομάδα Χορασάν. Η Αμερική δεν θα επηρεαστεί από αυτό και θα εκκενώσουμε από εκεί Αμερικανούς και Αφγανούς συμμάχους που μπορούμε να σώσουμε με πλήρη εμπιστοσύνη”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube