Weather Icon
Τουρκία 6 Αυγούστου 2021

Υποψήφια βουλευτής του Ερντογάν πίσω από το φορτίο 1,3 τόνου κοκαΐνης

Υποψήφια βουλευτής του Ερντογάν πίσω από το φορτίο 1,3 τόνου κοκαΐνης

Η Τουρκία είναι πλέον αποδεδειγμένα ένα ναρκοκράτος

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του τουρκικού αεροσκάφους που κατασχέθηκε με 1,3 τόνους κοκαΐνη;

Η αστυνομία της Βραζιλίας πραγματοποίησε επιχείρηση σε τουρκικό τζετ στο αεροδρόμιο Leite Lopes στην πόλη του Σάο Πάολο.

Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν τουλάχιστον 25 βαλίτσες εκατοντάδων κιλών κοκαΐνης. Ένας Ισπανός επιβάτης που φέρεται να ενοικίασε το αεροσκάφος και το τουρκικό πλήρωμα του αεροσκάφους συνελήφθησαν.

Το αεροπλάνο που ανήκε στον Şeyhmuz Özkan, τον επιχειρηματία από το Ντιγιάρμπακιρ, αγοράστηκε κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του Özal (1990) και χρησιμοποιήθηκε από κρατικούς αξιωματούχους μέχρι να πουληθεί το 2016 στην ΤΗΥ.

Ενώ το αεροπλάνο ανήκε στην THY, στη συνέχεια πωλήθηκε πρώτα στην πρωθυπουργία (υφυπουργείο Αμυντικών Βιομηχανιών) και στη συνέχεια στην ACM Airlines.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος τύπου Gulfstream 4 καταχωρημένο με στοιχεία TC-GVA απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Adnan Menderes της Σμύρνης την 1η Αυγούστου στις 07:30 το πρωί.

Όταν επιβιβάστηκε ένας Ισπανός επιβάτης ονόματι Gonzalez Valdes, ο οποίος φέρεται ότι το ναύλωσε, το αεροσκάφος απογειώθηκε και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Leite Lopes στο Ribeirao, νοτίως της πόλης του Σάο Πάολο, μετά από περίπου 5 ώρες πτήσης.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στον βραζιλιάνικο τύπο, περίπου 25 βαλίτσες που βρέθηκαν στους αποθηκευτικούς χώρους του αεροπλάνου παρατάχθηκαν στο έδαφος και ελέχθηκαν μία προς μία μετά την επιχείρηση της αστυνομίας.

Η αστυνομία της Βραζιλίας κατέγραψε την επιχείρηση λεπτό προς λεπτό. Σε αυτά τα αρχεία, φαίνεται ότι μία από τις βαλίτσες άνοιξε μπροστά από τον Ισπανό επιβάτη Gonzalez Valdes στην καμπίνα.

Αναφέρθηκε επίσης ότι το αεροσκάφος ανήκε σε μια ιδιωτική εταιρεία που ονομάζεται “ACM Air”, η οποία ανήκει στον Şeyhmuz Özkan και ανήκει στην Affan Holding στην Τουρκία.

Από την άλλη πλευρά, η ACM Airlines ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος TC-GVA ναυλώθηκε από Ισπανό επιβάτη και δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με το φορτίο.

Υποστηρίχθηκε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ACM Air είναι η Çiğdem Özkan, η οποία ήταν υποψήφια βουλετής στο Diyarbakir του κόμματος του Ερντογάν.

Η Affan Investment Holding, η οποία αγόρασε τα αεροσκάφη “TC GAP” και “TC ATA” πριν από τέσσερα χρόνια, ήρθε στο προσκήνιο όταν ζήτησε να μπει σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της.

Η Affan Aviation AŞ, που ιδρύθηκε από τον προϊστάμενο του ομίλου, Şeyhmuz Özkan, στο Ντιγιαρμπακίρ, κατέλαβε την πρώτη θέση στον κατάλογο των φορολογικών οφειλετών με οφειλές 1 δισεκατομμύριου 59 εκατομμυρίων λιρών Τουρκίας το 2019.

Η αδελφή του Şeyhmuz Özkan, Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, είναι η Çiğdem Özkan, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής με το AKP.

Ο Şehmuz Özkan αποφοίτησε από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής (METU), Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Breyer State University στο Λος Άντζελες, Ηνωμένες Πολιτείες.

Εντάχθηκε στο Πανεπιστήμιο του York στην Αγγλία το 2012 και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Ο Özkan ίδρυσε την Affan Automotive Ltd. στο Ντιγιάρμπακιρ το 2003. 

Η Affan Holding συνεργάζεται με τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ερώτημα: Γιατί δεν ήλεγξαν οι αρμόδιες τουρκικές αρχές το αεροσκάφος κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο της Σμύρνης; Το γεγονός αυτό αποτελεί απόδειξη της εμπλοκής του τουρκικού κράτους στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών και πλήρη επιβεβαίωση των όσων αναλυτικά και με στοιχεία παραθέτουμε στο βιβλίο μας “ΜΙΤ – Η Φωλιά του Τουρκικού Παρακτάτους”

Περισσότερα για την εμπλοκή του τουρκικού κράτους στο εμπόριο ναρκωτικών στο βιβλίο μας:

MIT: Η Φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους»! Αποκαλύψεις με υπογραφή Σ.Καλεντερίδη-Κ.Πικραμμένου - Militaire.gr

Τίτλος: MIT: Η Φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους. Τρομοκρατία – Ναρκωτικά – Γκρίζοι Λύκοι

 Συγγραφείς: Κωνσταντίνος Πικραμένος – Σάββας Καλεντερίδης

 Εκδότης: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ

Φιλελλήνων 14, 10557 Αθήνα, Τηλ. 2103316036

[email protected]www.infognomon.gr

Κατηγορία: Πολιτική

Σελ.: 340

Μέγεθος: 15,8 Χ 24

ISBN: 978-618-5590-03-1

Κωδ.: 86979Π44

Τιμή: 22 €

Πηγή: ahvalnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube