REAL TIME |

Weather Icon

Τούρκοι με ρατσιστική φρασεολογία επιτίθενται σε Κούρδο στην πόλη της Αττάλειας

Τούρκοι με ρατσιστική φρασεολογία επιτίθενται σε Κούρδο στην πόλη της Αττάλειας

Τούρκοι παρακρατικοί: «Βρωμιάρηδες Κούρδοι. Φύγετε, ειδάλλως θα σας κάψουμε»

Ρατσιστική ομάδα επιτέθηκε και προπηλάκισε Κούρδο στην Αττάλεια εκτοξεύοντας ύβρεις όπως «Βρωμιάρηδες Κούρδοι. Φύγετε, ειδάλλως θα σας κάψουμε».

Μια ρατσιστική ομάδα, εξαπολύοντας απειλές, επιτέθηκε σε έναν Κούρδο στη μεσογειακή επαρχία της Αττάλειας.

Ο Erhan Sevim βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, όταν μια ομάδα που διενεργούσε οδικούς ελέγχους τον σταμάτησε στην περιοχή Kepez, στις 15 Αυγούστου, αρχίζοντας να προσβάλλει τους Κούρδους.

«Βρωμιάρηδες Κούρδοι. Φύγετε, ειδάλλως θα σας κάψουμε»: είπαν τα μέλη της ομάδας πριν αρχίσουν να χτυπάνε τον Erhan.

Πρόκειται για το τελευταίο περιστατικό από μια σειρά ρατσιστικών επιθέσεων που έχουν λάβει χώρα γύρω από περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έβριθαν φημών περί εμπρησμών όταν ξεκίνησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές. Πολλοί χρήστες ισχυρίστηκαν ότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις.

Οι συγκεκριμένοι χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης με λογαριασμούς καθαρά εθνικιστικούς διέδιδαν ατεκμηρίωτες φήμες, ότι οι εθνικοαπελευθερωτές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν έχουν θεαθεί με βόμβες μολότοφ σε περιοχές που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά. Σημειωτέον ότι οι φήμες αυτές έχουν διαψευστεί επανειλημμένως από τις αρχές.

Οι εν λόγω ατεκμηρίωτες φημολογίες φαίνεται πως τροφοδοτούν τα ρατσιστικά συναισθήματα των Τούρκων εναντίον των Κούρδων στις παθούσες από τις φωτιές περιοχές.

Υπάρχουν μαρτυρίες για ένοπλους στους δρόμους που κυνηγούν όποιον τους φαίνεται «ύποπτος» κατόπιν ελέγχου της ταυτότητάς του.

Ο Sevim είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Mezopotamya Agency, ότι ρώτησε τους άνδρες της ομάδας που επέμεναν να ελέγξουν την ταυτότητά του αν ήταν αστυνομικοί.

«Με έβγαλαν έξω από το αυτοκίνητό μου βιαίως όταν τους είπα ότι είμαι από το Adiyaman. Άρχισαν να με χτυπούν. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε. Οι δράστες έφυγαν όταν περαστικοί σταμάτησαν για να με βοηθήσουν»: δήλωσε ο Erhan Sevim.

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: duvarenglish

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube