Weather Icon
Αυστρία , Ελλάδα , Εξοπλισμοί 3 Αυγούστου 2021

To UAV S-100 Camcοpter στην υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού – Infographic

To UAV S-100 Camcοpter στην υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού – Infographic

Xωριανόπουλος Άγγελος

Πρόγραμμα επιδείξεων/δοκιμών διαρκείας μιας εβδομάδος του Μη Επανδρωμένου Συστήματος CAMCOPTER S-100 στο Πολεμικό Ναυτικό, πραγματοποίησε η Αυστριακή εταιρεία Shiebel Group στις θάλασσες της Μεσογείου. Η επίδειξη έλαβε χώρα το διάστημα 12 με 16 Ιουλίου σε περιοχή δυτικά της Κρήτης και για τον σκοπό διατέθηκε η φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟΝ (F-460).

Tο camcopter ήταν εξοπλισμένο με κάμερα TC-300 της Trakka Systems, η οποία περιλαμβάνει ηλεκτροπτικούς και υπέρυθρους αισθητήρες, σύστημα αυτόματης αναγνώρισης (AIS) της Shine Micro, ενώ χρησιμοποιήθηκε όλο το 24άωρο για επιχειρήσεις από το κατάστρωμα της φρεγάτας. Οι επιχειρήσεις περιελάμβαναν και συνεργασία με άλλα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, παρακολούθηση θαλάσσιας κίνησης και την παρακολούθηση τμημάτων ακτογραμμής. Το camcopter ήταν σε θέση να επιδείξει την ικανότητά του τόσο τηλεχειριζόμενο όσο και σε αυτόνομη λειτουργία.
Για την λειτουργία του  S-100 είναι ότι δεν χρειάζεται να γίνουν ειδικές προετοιμασίες για έναρξη επιχειρήσεων από και προς τα πλοία που συμμετέχουν στις αποστολές. Έχει ως μέγιστο βεληνεκές πτήσης τα 200 χλμ, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες παραμένοντας στον αέρα για περίπου 10 ώρες. Η ελαφριά κατασκευή του επιτρέπει τη μεταφορά ωφέλιμου φορτίου έως 34 κιλά.

Η φωτογραφία άνευ των τεχνικών χαρακτηριστικών είναι δημοσιευμένη και στο σάιτ της κατασκευάστριας εταιρείας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube