Weather Icon

Συνελήφθησαν δύο άτομα για επίθεση σε ναό αλεβιτών στην Κωνσταντινούπολη

Συνελήφθησαν δύο άτομα για επίθεση σε ναό αλεβιτών στην Κωνσταντινούπολη

Οι Τούρκοι “Ταλιμπάν” επιτίθενται εναντίον των Αλεβιτών

Δύο άτομα συνελήφθησαν για επίθεση σε τζεμέβι, ναός θρησκείας των αλεβιτών, στη συνοικία Pendik της Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για το Ali Baba Sultan τζεμέβι.

Ο επικεφαλής του ναού, Tahir Aslandas Dede, σε ανάρτησή του στο Facebook στις 14 Αυγούστου, έγραψε πως οι δράστες έσπασαν τα τζάμια των παραθύρων και ότι διεξάγονται οι κατάλληλες έρευνες.

Ο βουλευτής του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Ali Kenanoglu σε σχόλιό του σχετικά με την επίθεση, έκανε έκκληση στο Γραφείο του Κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης να αποκαλυφθούν οι δράστες.

«Ελπίζω ότι δεν θα πείτε ‘Δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε τους επιτιθέμενους’, όταν όλοι οι δρόμοι είναι γεμάτοι με κάμερες ασφαλείας» δήλωσε ο Kenanoglu σε ανάρτησή του στο Twitter, προσθέτοντας ότι, αν οι δράστες δεν βρεθούν, αυτό θα σήμαινε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε εν γνώσει των αρχών. «Περιμένουμε εξηγήσεις», είπε ο βουλευτής του HDP.

Αργότερα το Γραφείο του Κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε ανακοίνωση η οποία έλεγε ότι συνελήφθησαν δύο άτομα που σχετίζονται με την επίθεση: «Διαπιστώθηκε ότι η επίθεση έγινε από δύο άτομα υπό την επήρεια μέθης. Οι ύποπτοι, E.Ş. and E.B., συνελήφθησαν. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις σε χώρους λατρείας».

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: duvarenglish

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube