Weather Icon
Εθνική Άμυνα 29 Αυγούστου 2021

Στην παγκόσμια ελίτ οι Ελληνικές Special Operation Forces: Έκλεψαν τις εντυπώσεις από τους Αμερικανούς

Στην παγκόσμια ελίτ οι Ελληνικές Special Operation Forces: Έκλεψαν τις εντυπώσεις από τους Αμερικανούς

Μέσα στον Ιούλιο Στελέχη Ειδικών Επιχειρήσεων και συγκεκριμένα άνδρες του ΕΤΑ βρέθηκαν για μια ακόμη φορά στο Ισραήλ για συνεκπαίδευση με τις κορυφαίες SOF των Israeli Armed Forces τους περίφημους Sayeret Maglan και Sayeret Matkal.

H διεθνής άσκηση “Alexander The great” με συμμετοχή Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ η οποία ολοκληρώθηκε χθες με απόλυτη επιτυχία κατέδειξε αυτό το οποίο το τελευταίο διάστημα αποτελεί κοινό μυστικό όχι μόνο στην χώρα μας αλλά συνολικά στους κόλπους των Συμμαχικών δυνάμεων και των φιλικών στην Ελλάδα κρατών. Το επίπεδο εκπαίδευσης των Ελλήνων SOF έχει εκτιναχθεί κατακόρυφα με τα στελέχη των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων-ΕΤΑ,ΖΜΑΚ και MYK-να βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως.

Και δεν είναι τυχαίο ότι οι προσκλήσεις που δέχονται το τελευταίο διάστημα οι Ελληνικές Special Operation Forces διαδέχονται η μία την άλλη για συνεκπαιδεύσεις με κορυφαίες Μονάδες παγκοσμίως. Ενώ όλο και πιο συχνά στελέχη Ειδικών Επιχειρήσεων από Συμμαχικές και φιλικές χώρες επισκέπτονται την Ελλάδα για κοινές δραστηριότητες με τους κομάντος των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΗΠΑ και Ισραήλ, κράτη δηλαδή με κορυφαίες Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων είναι μόνο δύο από τις χώρες που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στους Έλληνες SOF με τους Αμερικανούς μάλιστα να έχουν το τελευταίο διάστημα ‘’στρατοπεδεύσει’’ σχεδόν μόνιμα στην χώρα μας και να εκπαιδεύονται με τους Έλληνες συναδέλφους τους σε ξηρά,αέρα και θάλασσα. Ενώ ταυτόχρονα και άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Αίγυπτος και η Ρουμανία να επιζητούν την από κοινού εκπαίδευση Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων με τους Έλληνες SOF.

Οι θερινοί μήνες δεν πέρασαν ανεκμετάλλευτοι για τα Στελέχη των επίλεκτων Μονάδων αφού η μια άσκηση και συνεκπαίδευση διαδέχτηκε την άλλη ενώ και για τους επόμενους μήνες έχει σχεδιαστεί μπαράζ δραστηριοτήτων με Μονάδες άλλων κρατών. Η αρχή έγινε με την άσκηση “ORION 2021” τον ‘’ΗΝΙΟΧΟ’’ δηλαδή των Ειδικών Δυνάμεων τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου. Άσκηση που συνέπεσε με την ‘’αυλαία’’ της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων στην οποία έλαβαν μέρος πλην των Ελλήνων, κομάντος από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Σερβία και την Κύπρο. Είχε προηγηθεί η διμερής “STOLEN CERBERUS 2021’’ μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ η οποία περιλάμβανε και αντικείμενα Ειδικών Επιχειρήσεων.

Μέσα στον Ιούλιο Στελέχη Ειδικών Επιχειρήσεων και συγκεκριμένα άνδρες του ΕΤΑ βρέθηκαν για μια ακόμη φορά στο Ισραήλ για συνεκπαίδευση με τις κορυφαίες SOF των Israeli Armed Forces τους περίφημους Sayeret Maglan και Sayeret Matkal. Στην άσκηση εκτός από τους επίλεκτους του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών είχε προσκληθεί η παγκόσμια ελίτ των Ειδικών Επιχειρήσεων, Αμερικανοί,Βρετανοί, Γάλλοι και Ιταλοί. Εκπαίδευση υψηλών απαιτήσεων με τους Έλληνες SOF να δείχνουν ότι δίκαια περιλαμβάνονται μεταξύ των καλύτερων παγκοσμίως.

Η μεγάλη άσκηση ‘’ALEXANDER THE GREAT’’ στην οποία οι Αμερικανοί είχαν στείλει τους περιβόητους RECON MARINES δηλαδή τους κορυφαίους SOF των Πεζοναυτών έδωσε την ευκαιρία στις Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων και σε Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων όπως οι Πεζοναύτες της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών ‘’ΜΟΡΑΒΑΣ’’ να εκπαιδευτούν με τους Αμερικανούς. Και εκεί φάνηκε ότι τα Στελέχη των Ελληνικών Μονάδων όχι απλά δεν έχουν να ζηλέψουν τους US MARINES αλλά σε αρκετά αντικείμενα έδειξαν ότι ξεπερνούσαν τους Αμερικανούς οι οποίοι μάλιστα διαθέτουν καλύτερο εξοπλισμό και μέσα.Η άσκηση η οποία πραγματοποιήθηκε σχεδόν ολόκληρο τον Αύγουστο χωρίστηκε σε δύο σκέλη με το πρώτο να διεξάγεται για πρώτη φορά στην Αττική και το δεύτερο στην περιοχή της Μαγνησίας όπως άλλωστε γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube