Weather Icon
Ενεργειακά , Σερβία 16 Αυγούστου 2021

Σερβία-Βούτσιτς: Είμαστε Εξαγωγέας Ενέργειας, Δεν θα Γίνουμε Εισαγωγέας, Έχουμε Λιγνίτη και Δεν θα τον Εγκαταλείψουμε

Σερβία-Βούτσιτς: Είμαστε Εξαγωγέας Ενέργειας, Δεν θα Γίνουμε Εισαγωγέας, Έχουμε Λιγνίτη και Δεν θα τον Εγκαταλείψουμε

Η Σερβία δέχεται πιέσεις για να χάσει την ενεργειακή της ασφάλεια, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, προσθέτοντας ότι δεν θα επιτρέψει στη χώρα, η οποία είναι πλέον εξαγωγέας ηλεκτρικής ενέργειας, να γίνει ο μεγαλύτερος εισαγωγέας. Η Σερβία έχει λιγνίτη και δεν θα το εγκαταλείψει, ενώ οι μονάδες

παραγωγής ενέργειας από άνθρακα θα κλείσουν όταν το ίδιο κάνει η Πολωνία, υποστήριξε ο Βούτσιτς. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Πρόεδρος της Σερβίας, είπε ότι η οικολογία έχει γίνει το νούμερο ένα θέμα στη Σερβία, αν και υπάρχουν πολλά πιο σημαντικά θέματα για αυτόν. 

Η αλλαγή δείχνει ότι οι άνθρωποι ζουν καλύτερα, υποστήριξε, αλλά πρόσθεσε ότι η Σερβία δέχεται πρόσθετη πίεση για να χάσει την ενεργειακή της ασφάλεια.

Ο Βούτσιτς αποκάλυψε ότι η Σερβία εξετάζει την κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού Đerdap 3 και υπογράμμισε ότι δεν βλέπει κανέναν λόγο να αντιταχθεί στο έργο για περιβαλλοντικές βλάβες στον ποταμό Δούναβη.

Ο πρόεδρος είπε ότι η Σερβία εξασφάλισε επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου με έναν νέο αγωγό και πρόσθεσε ότι δεν θα επιτρέψει στη χώρα να γίνει ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ηλεκτρικής ενέργειας.

energia
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube