Weather Icon

Πυροβόλησαν στα πόδια τον Τούρκο δημοσιογράφο Emre Erciş στην Κωνσταντινούπολη

Πυροβόλησαν στα πόδια τον Τούρκο δημοσιογράφο Emre Erciş στην Κωνσταντινούπολη

Τώρα άρχισαν να πυροβολούν τους δημοσιογράφους στα πόδια, όπως η μαφία

Οι τουρκικές αρχές θα πρέπει να διεξάγουν ταχέως ενδελεχή έρευνα σχετικά με την επίθεση που έγινε στον πολιτικό σχολιαστή Emre Erciş και να οδηγήσουν τους υπαίτιους στη δικαιοσύνη, δήλωσε σήμερα η Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων (CPJ).

Σύμφωνα με ειδησεογραφικές αναφορές, την Πέμπτη το απόγευμα, ένας άγνωστος δράστης πυροβόλησε τον Erciş στα πόδια καθώς περπατούσε στην περιοχή Fatih της Κωνσταντινούπολης με την κόρη του, η οποία δεν τραυματίστηκε.

Ο δράστης φορούσε κράνος και πλησίασε τον Emre Erciş οδηγώντας την μοτοσυκλέτα του. Η μία βολή «έξυσε» το κάτω μέρος του αριστερού ποδιού του θύματος, ενώ η δεύτερη τον βρήκε στο πίσω μέρος του δεξιού του ποδιού λίγο κάτω από το γόνατο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη θραύση του οστού. Μετά την επίθεση, ο δημοσιογράφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως τα τραύματα που έφερε δεν έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή του. Η αστυνομία ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα.

Ο Erciş υποστηρίζει συχνά την τουρκική κυβέρνηση επικρίνοντας ομάδες και κόμματα της αντιπολίτευσης στο Twitter και στο You Tube, όπου έχει 76.000 και 6.500 ακολούθους αντιστοίχως.

«Οι τουρκικές αρχές πρέπει να ερευνήσουν ταχέως τον πυροβολισμό του δημοσιογράφου Emre Erciş, να διαπιστώσουν εάν το περιστατικό σχετίζεται με τη δημοσιογραφική του δραστηριότητα και να προσαγάγουν άμεσα όλους τους εμπλεκόμενους, στη δικαιοσύνη. Οι δημοσιογράφοι από όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος, στην Τουρκία, κινδυνεύουν να δεχθούν επίθεση και σε τέτοιες περιπτώσεις η ατιμωρησία απλά ενθαρρύνει τον επόμενο εν δυνάμει δράστη»: δήλωσε ο Carlos Martínez de la Serna και διευθυντής του Προγράμματος CPJ.

Σύμφωνα με το CPJ, οι σωματικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στην Τουρκία σπάνια διώκονται.

Στο κοντινό παρελθόν, στις 10 Ιουνίου, ο δημοσιογράφος Ahmet Atmaca έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στην πόλη Gaziantep, ενώ στις 22 Ιουνίου χτυπήθηκε ο δημοσιογράφος İbrahim Akkuş, στη Σαμψούντα, σύμφωνα με το CPJ. Αν και οι αρχές και στις δύο περιπτώσεις εντόπισαν και ανέκριναν τους βασικούς υπόπτους, στη συνέχεια τους άφησαν ελεύθερους.

Το CPJ ζήτησε από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να κάνει κάποιο σχόλιο, αλλά δεν έλαβε άμεση απάντηση.

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: cpj.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube