Weather Icon
Περιβάλλον 16 Αυγούστου 2021

Πύρινος εφιάλτης στα Βίλια: Νέο μήνυμα από το 112 – “Εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα”

Πύρινος εφιάλτης στα Βίλια: Νέο μήνυμα από το 112 – “Εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα”
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στα Βίλια στην Αττική με εκκενώσεις οικισμών να βρίσκονται σε εξέλιξη.
Για ακόμη μία φορά ενεργοποιήθηκε πριν λίγη ώρα ο αριθμός έκτακτης ανάγκης του 112 σχετικά με εκκένωση οικισμού λόγω της φωτιάς στα Βίλια.
Πιο συγκεκριμένα, στο νέο μήνυμα του 112 καλούνται οι πολίτες που βρίσκονται στον οικισμό Βενίζα να εκκενώσουν τώρα προς τα Μέγαρα.
Νωρίτερα, εντολή εκκένωσης δόθηκε για τους εξής οικισμούς: Παλαιοχώρι, ‘Αγιος Γεώργιος, Κρύο Πηγάδι, Αγία Παρασκευή, Μικρό και Μέγα Βαθυχώρι.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται στο όρος Πατέρα για να μη φτάσει η φωτιά στα Μέγαρα.
Παράλληλα, ο κ. Πατούλης έκανε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα. Στην περιοχή επιχειρούν 5 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη.
Στην πυρκαγιά στα Βίλια επιχειρούν συνολικά 240 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 82 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 8 Α/Φ και 9 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2 Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.
Στην Κερατέα, η εικόνα είναι λίγο καλύτερη, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές εστίες και αναζωπυρώσεις, ιδιαίτερα προς την πλευρά του οικισμού Συντερίνα, ενώ γίνεται μάχη να μην περάσει η φωτιά στον εθνικό δρυμό Σουνίου.
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube