Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό , Τουρκία 20 Αυγούστου 2021

Πού είναι οι… φωστήρες των Πρεσπών; Υπέγραψαν πενταετή αμυντική συμφωνία Τουρκία-Σκόπια

Πού είναι οι… φωστήρες των Πρεσπών; Υπέγραψαν πενταετή αμυντική συμφωνία Τουρκία-Σκόπια

Ο μύθος των Πρεσπών καταρρέει… Αμυντική συμφωνία Τουρκίας-Σκοπίων

Οι υπουργοί Άμυνας της πΓΔΜ, Ράντμιλα Σεκερίνσκα και της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ υπέγραψαν χθες πενταετή συμφωνία Στρατιωτικής-Οικονομικής Συνεργασίας, η οποία όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της πΓΔΜ θα βελτιώσει τις δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Η συμφωνία υπεγράφη κατά την επίσκεψη της Σκοπιανής υπουργού Άμυνας Κωνσταντινούπολη. Η συμφωνία προβλέπει σταδιακή κατανομή κονδυλίων από τη μεριά της Τουρκίας σε ετήσιο επίπεδο, τα οποία εκ μέρους της πΓΔΜ θα χρησιμοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό των δυνατοτήτων των ενόπλων δυνάμεων της και την ενίσχυση της μαχητικής τους ετοιμότητας.

«Η Βόρεια Μακεδονία και η Τουρκία δεν είναι μόνον στρατηγικοί εταίροι αλλά και φίλοι με υψηλό σεβασμό μεταξύ τους και συνεργάζονται στενά επί τρεις δεκαετίες δίχως καμία απολύτως κηλίδα στις σχέσεις τους» δήλωσε η Ράντμιλα Σεκερίνσκα. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συμφωνίας και ανέφερε ότι αναμένει την ταχεία και επιτυχή εφαρμογή της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλιο: Υπενθυμίζεται ότι οι υποστηρικτές της επαίσχυντης και προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, προέβαλλαν μετ’ επιτάσεως το επιχείρημα ότι με τη Συμφωνία, κλείνουμε την πόρτα στην Τουρκία.

Ιδού τα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube