Ως πότε; Τάσος Ισαάκ: Άλλη μια βάρβαρη δολοφονία των Τούρκων που έμεινε ατιμώρητη!

Ως πότε; Τάσος Ισαάκ: Άλλη μια βάρβαρη δολοφονία των Τούρκων που έμεινε ατιμώρητη!

Ως πότε θα μένουν ατιμώρητες οι βαρβαρότητες των Τούρκων;

11 Αυγούστου του 1996. Η ημέρα που Τουρκοκύπριοι και Γκρίζοι Λύκοι, υπό το απαθές βλέμμα των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ, λιντσάρουν και δολοφονούν εντός της Πράσινης Γραμμής, στη Δερύνεια, τον Τάσο Ισαάκ, ο οποίος, μαζί με άλλους μοτοσικλετιστές, πραγματοποίησε ειρηνική διαδήλωση κατά της τουρκικής κατοχής.

Mετά από 25 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ο Τάσος Ισαάκ δολοφονήθηκε μέσα στη νεκρή ζώνη, ο χαμός του συνεχίζει να συγκλονίζει.

Την 11η Αυγούστου 1996, στη Δερύνεια, ο 24χρονος είχε βρεθεί μαζί με άλλους Ελληνοκύπριους μοτοσικλετιστές μέσα στη νεκρή ζώνη, ενώ  είχε προηγηθεί η διαφωνία ομάδας μοτοσικλετιστών, μεταξύ των οποίων και ο Ισαάκ, με την απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών, η οποία είχε ακυρώσει το σκέλος της διαμαρτυρίας εντός Κύπρου.

Με την παρουσία των μοτοσικλετιστών στη νεκρή ζώνη, η κατάσταση άρχισε να εκρήγνυται καθώς στο σημείο έφτασαν και Τούρκοι, έτοιμοι για φασαρίες και επεισόδια.

Με την έναρξη των συμπλοκών, ο Τάσος Ισαάκ, προσπαθώντας να γλυτώσει ένα φίλο του από τα χέρια των Τούρκων, εγκλωβίστηκε στα συρματοπλέγματα, με αποτέλεσμα να ξυλοκοπηθεί βάναυσα  από γκρίζους λύκους και αστυνομικούς του ψευδοκράτους. Ύστερα από ανελέητα κτυπήματα με ρόπαλα και τσεκούρια, ήρθε και το  τελειωτικό κτύπημα με πέτρα, που οδήγησε στον θάνατο τον Τάσο Ισαάκ.

Δύο ιρλανδοί αστυνομικοί, μέλη της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ (UNFICYP), δεν κατάφεραν να τον αποσπάσουν από τα χέρια των μαινόμενων Τούρκων και Τουρκοκυπρίων.

Ο Τάσος Ισαάκ άφησε την τελευταία του πνοή 95 μέτρα από την ελληνοκυπριακή πλευρά και 32 από την τουρκοκυπριακή, σύμφωνα με την έκθεση του OHE. Από τη γενικευμένη συμπλοκή στη νεκρή ζώνη τραυματίστηκαν συνολικά 54 Ελληνοκύπριοι, 17 Τουρκοκύπριοι και 12 μέλη της ειρηνευτικής δύναμης.

Στις 22 Νοεμβρίου 1996, η Κυπριακή Αστυνομία είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του, αλλά μέχρι σήμερα, κανένας από τους δολοφόνους δεν έχει συλληφθεί, ούτε καταδικαστεί.

Δείτε εδώ σε βίντεο από το κανάλι Σταρ της Ελλάδας, το συγκλονιστικό ντοκουμέντο της δολοφονίας του 24χρονου τότε Τάσου Ισαάκ:

philenews   

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube