REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ισραήλ , Λίβανος 7 Αυγούστου 2021

Οι ΗΠΑ αξιώνουν οι αρχές του Λιβάνου να εμποδίσουν τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ

Οι ΗΠΑ αξιώνουν οι αρχές του Λιβάνου να εμποδίσουν τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ

Η αμερικανική διπλωματία προέτρεψε χθες Παρασκευή τις αρχές του Λιβάνου να εμποδίσουν τους μαχητές της σιιτικής παράταξης Χεζμπολάχ να εξαπολύουν επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, καθώς η ένταση ανεβαίνει στην διαφιλονικούμενη περιοχή του κατεχόμενου από τις ισραηλινές δυνάμεις υψιπέδου του Γκολάν.

“Καλούμε την κυβέρνηση του Λιβάνου να εμποδίσει επειγόντως τέτοιες επιθέσεις και να ανακτήσει τον έλεγχο της περιοχής”, αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που υπογράφεται από τον εκπρόσωπό του, τον Νεντ Πράις.

“Ενθαρρύνουμε σθεναρά όλες τις προσπάθειες με στόχο της διατήρηση της ηρεμίας” στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ, προστίθεται στη σύντομη αυτή ανακοίνωση.

Η Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, εκτόξευσε χθες Παρασκευή πάνω από δέκα ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, το πυροβολικό του οποίου ανταπέδωσε τα πυρά. Μια ημέρα νωρίτερα, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία προχώρησε σε πλήγματα στον νότιο Λίβανο, τα πρώτα από το 2014.

Η Ουάσινγκτον, ιστορικός σύμμαχος του Ισραήλ, καταδίκασε “με τον πλέον σθεναρό τρόπο” τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ.

Ο Λίβανος, σε οικονομική και κοινωνική κρίση άνευ προηγουμένου, παραμένει χωρίς κυβέρνηση μετά την καταστροφική έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού τον Αύγουστο του 2020.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube