Weather Icon

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχοποίησαν με κυρώσεις την ένοπλη ομάδα Ahrar al-Sharqiya που ελέγχεται από την Τουρκία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχοποίησαν με κυρώσεις την ένοπλη ομάδα Ahrar al-Sharqiya που ελέγχεται από την Τουρκία

Η Ahrar al -Sharqiya, μία από τις ένοπλες ομάδες που συνδέονται με την Τουρκία στη Συρία και ο ηγέτης της – ο οποίος συνάντησε τον Ερντογάν το 2018 – στοχοποιήθηκε από τις ΗΠΑ με κυρώσεις για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας της Κούρδισσας πολιτικού Χεβρίν Χαλάφ, το 2019.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχοποίησαν με κυρώσεις την Ahrar al-Sharqiya, μια από τις ένοπλες ομάδες που συνδέονται με την Τουρκία στη Συρία.

Η ένοπλη ομάδα ήταν υπεύθυνη για την εκτέλεση της Κούρδισσας πολιτικού και γενικής γραμματέως του Κόμματος Μέλλοντος (Future Party) της Συρίας, Χεβρίν Χαλάφ και του οδηγού της, στις 12 Οκτωβρίου 2019, την περίοδο την οποία η ομάδα εκτελούσε βάναυσες δολοφονίες Κούρδων αμάχων στον αυτοκινητόδρομο Μ4, στην βορειοανατολική Συρία.

Ο Ahrar al-Sharqiya κατηγορείται επίσης για συστηματικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον Κούρδων αμάχων και είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ έχουν στοχοποιήσει τις συνδεδεμένες με την Τουρκία ένοπλες ομάδες στη Συρία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube