Weather Icon

Οι Αφγανοί πρόσφυγες κίνδυνος για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία

Οι Αφγανοί πρόσφυγες κίνδυνος για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία

Για τουλάχιστον 3.000 άτομα έχει κάνει λόγο ο Έντι Ράμα

Ένα σχέδιο αλλοίωσης του ελληνικού πληθυσμού της Αλβανίας φέρεται να έχει θέσει σε κίνηση ο Έντι Ράμα, σύμφωνα με την εφημερίδα δημοκρατία. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός επιδιώκει την εγκατάσταση δεκάδων χιλιάδων Αφγανών σε συγκεκριμένες περιοχές στη Βόρειο Ήπειρο.

Ο ίδιος ανέβασε σε μόνο λίγες ημέρες από κάποιες εκατοντάδες σε 3.000 τον αριθμό των Αφγανών που η χώρα του είναι έτοιμη να φιλοξενήσει, ενώ σε δηλώσεις της η υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε σε ακόμη περισσότερους, την ίδια στιγμή που ο δήμαρχος Τιράνων μίλησε για μονιμότητα και πολυπολιτισμικότητα.

«Από κάποιους λοιπόν εκατοντάδες Αφγανούς στην Αλβανία που θα περίμεναν να μεταφερθούν στις ΗΠΑ, όταν εγκριθεί η βίζα τους, πάμε ήδη στους δεκάδες χιλιάδες με προοπτική μόνιμης εγκατάστασης», σημειώνει η εφημερίδα.

Οι κίνδυνοι από την εγκατάσταση –τόσο στην Αλβανία όσο και στα Σκόπια– πληθυσμών Αφγανών επισημάνθηκαν πρόσφατα και από τον πρέσβη ε.τ. Δημήτρη Καραϊτίδη. «Οι Αλβανοί θέλουν να φιλοξενήσουν 70.000 Αφγανούς στα εδάφη της ελληνικής μειονότητας για να την εξουδετερώσουν πλήρως. Είναι δόλιες οι προθέσεις της Αλβανίας, η οποία είναι υπό την έντονη και συνεχή επιρροή της Τουρκίας. Πρόκειται για ανησυχητικό και ζοφερό θέμα» είπε χαρακτηριστικά.

Το ζήτημα έθεσε και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκος, αναφερόμενος σε σχέδιο που θα έχει ως αποτέλεσμα την οριστική αλλοίωση της πληθυσμιακής σύστασης της περιοχής σε βάρος των χριστιανών Ελλήνων.

https://www.pontosnews.gr/661869/kosmos/afganoi-prosfyges-kindynos-elliniki-meionotita-alvania/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube