Weather Icon

Ο Πατριάρχης τελεί τη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά (βίντεο)

Ο Πατριάρχης τελεί τη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά (βίντεο)

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η πατριαρχική θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά.

Ηταν η πρώτη φορά, έπειτα από έξι χρόνια αναγκαστικής σιγήςλόγω των εργασιών αναστήλωσης της μονής που η δέηση, «…εν τη κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλειπες Θεοτόκε», αναπέμφθηκε και πάλι από τα χείλη του προκαθήμενου της Ορθοδοξίας κ.κ. Βαρθολομαίου. 

Ο κορωνοϊός δεν επέτρεψε φέτος στις χιλιάδες Ποντίους να ανηφορίσουν στο ιστορικό μοναστήρι για το ετήσιο προσκύνημα, όπως έκαναν, προσερχόμενοι απ’ όλο τον πλανήτη, από το 2008 έως και το 2015, οπότε οι τουρκικές Αρχές το έκλεισαν για επισκευή. 

Η σκέψη όμως των Ποντίων, όπου και αν βρίσκονται, θα είναι στραμμένη «Σου Μελά», στου Μελά δηλαδή, με την ελπίδα ότι του χρόνου τα πράγματα, με τη βοήθεια της Παναγίας, θα είναι καλύτερα και θα μπορέσουν να εκπληρώσουν το «τάμα», που δεν είναι άλλο από το να ευτυχήσουν ν’ ανάψουν ένα κερί στην «Παναγιά του Πόντου», τη «δική» τους Παναγιά. 

Εορτασμός με υγειονομικά πρωτόκολλα στο Βέρμιο

Με την τήρηση των μέτρων που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου και στην ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, στο Βέρμιο της Ημαθίας.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο χοροστάτησαν ο μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων και τρεις άλλοι μητροπολίτες και οι πιστοί προσέρχονταν ένας- ένας και φορώντας μάσκα για να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν.

Μετά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο δεν έγινε η λιτανεία της ιερής εικόνας της Παναγίας Σουμελά και οι επίσημοι μετέβησαν στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη για τις καταθέσεις στεφανιών.

Εκ μέρους του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης στεφάνι κατέθεσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης και του ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube