Weather Icon
Τουρκία 13 Αυγούστου 2021

O Ερντογάν “παίζει” με τον πληθωρισμό της Τουρκίας – “Μαγειρέματα” και μεταθέσεις όσων αντιτάσσονται

O Ερντογάν “παίζει” με τον πληθωρισμό της Τουρκίας – “Μαγειρέματα” και μεταθέσεις όσων αντιτάσσονται

Ο κρατικός στατιστικός οργανισμός της Τουρκίας “μαγειρεύει” τα στοιχεία του πληθωρισμού για να βοηθήσει στην απόκρυψη των αυξήσεων των τιμών και αντικαθιστά τους υπαλλήλους που αρνούνται να συμμετάσχουν στην κομπίνα.

Ο κρατικός στατιστικός οργανισμός της Τουρκίας “μαγειρεύει” τα στοιχεία του πληθωρισμού για να βοηθήσει στην απόκρυψη των αυξήσεων των τιμών και αντικαθιστά τους υπαλλήλους που αρνούνται να συμμετάσχουν στην κομπίνα, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος υπάλληλος στο ίδρυμα, σύμφωνα με τον Αχμέτ Τακάν, αρθρογράφο της εφημερίδας Korkusuz.

“Εάν παρατηρηθεί υψηλός πληθωρισμός, καλούν αμέσως τον περιφερειακό διαχειριστή και ζητούν διόρθωση ή όποια στοιχεία έχουν αυξηθεί πάρα πολύ, στέλνουν τα στοιχεία με ένα αρχείο Excel και ζητούν διόρθωση. Αυτό είναι παράνομο”, είπε ο αξιωματούχος. “Για παράδειγμα, μπορεί να πουν, ‘μην καταγράφετε σταθερές αυξήσεις, αφήστε τις να τις καταχωρήσουν τον Σεπτέμβριο’. Η αύξηση που μπορεί να συμβεί σε δύο μήνες μειώνεται σε έναν μόνο μήνα”.

Ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή της Τουρκίας επιταχύνθηκε στο 18,95 % τον Ιούλιο από 17,5 % τον προηγούμενο μήνα. Το επιτόκιο βρίσκεται αμέσως κάτω από το επιτόκιο αναφοράς της κεντρικής τράπεζας που είναι στο 19%. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απαιτεί τη μείωση των επιτοκίων, έδωσε το σύνθημα ότι αναμένεται να επιβραδυνθεί ο πληθωρισμός τον Αύγουστο.

Ορισμένοι περιφερειακοί επικεφαλής της TÜİK απέρριψαν τα προφορικά αιτήματα για αλλαγή των τιμών για τις τιμές των ρούχων για τον Ιούλιο, ζητώντας επίσημη επιστολή. Αντ ‘αυτού, η TÜİK έστειλε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τους έδιναν οδηγίες, είπε ο αξιωματούχος. Οι υπάλληλοι που απέρριψαν το μέτρο μεταφέρθηκαν σε άλλες θέσεις με διάταγμα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Η τιμή των ρούχων και των υποδημάτων αυξήθηκε κατά 8,54% τον Ιούλιο, μεταξύ των χαμηλότερων από τις κύριες ομάδες ειδών που χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό των στοιχείων πληθωρισμού.

για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube