REAL TIME |

Weather Icon

Νέα διπλωματική παράνοια – Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε στην Ελβετία, για θέμα που αφορά τη Συρία

Νέα διπλωματική παράνοια – Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε στην Ελβετία, για θέμα που αφορά τη Συρία

Η Τουρκία έκανε διάβημα στην Ελβετία, επειδή άνοιξαν γραφεία των Κούρδων της Συρίας στη Γενεύη

Σε γραπτή δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρεται ότι ο Επιτετραμένος της Ελβετικής Πρεσβείας στην Άγκυρα προσκλήθηκε στο Υπουργείο και του επιδόθηκε διάβημα διαμαρτυρίας για το άνοιγμα του γραφείου αντιπροσωπείας στη Γενεύη με το όνομα “Αντιπροσωπεία της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας”.

Στον Επιτετραμένο της Ελβετίας τονίστηκε ότι η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας συνδέεται με το PKK/YPG, το οποίο η Τουρκία θεωρεί ότι είναι “τρομοκρατική” οργάνωση.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ επαναλαμβάνονται οι γνωστές θέσεις της Τουρκίας για το Κουρδικό, μέσω των οποίων η Άγκυρα θέλει να αποφύγει την αναμέτρησή της με την πραγματικότητα, που είναι η εξής: Είκοσι εκατομμύρια Κούρδοι στην Τουρκία στερούνται βασικών δικαιώματων, όπως η εκπαίδευση στην μητρική τους γλώσσα, η ελευθερία της έκφρασης, η ελευθερία της κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube