Weather Icon

Μενέντεζ προς ΥΠΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος: Έχετε ειρήνη μέσω της ισχύος

Μενέντεζ προς ΥΠΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος: Έχετε ειρήνη μέσω της ισχύος

Σημαντική παραίνεση Μενέντεζ προς Νίκο Παναγιωτόπουλο

Κατά την διάρκει της επίσκεψης του στην Ελλάδα στις 27 Αυγούστου, ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ, συναντήθηκε μεταξύ άλλων και με τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τους αρχηγούς των τριών κλάδων.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απένειμε στον αμερικανό γερουσιαστή την Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής και τόνισε τον ρόλο του στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Ακολούθως, αφού αρχικά εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τις απώλειες στα πρόσφατα γεγονότα στην Καμπούλ, δήλωσε πως οι αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώνουν ιστορικά τους δύο λαούς και πάνω σε αυτές βασίζονται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις. 

Χαιρέτισε την υιοθέτηση από τον αμερικανό γερουσιαστή το ψηφίσματος Εθνικής Ανεξαρτησίας 25ης Μαρτίου 2021, ενώ χαιρέτισε και την πρωτοβουλία του να καταθέσει στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της γερουσίας την “Αμερικανοελληνική Αμυντική και Διακοινοβουλευτική Συνεργασία 2021”.

Τόνισε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια του νομοσχεδίου περί “Προώθησης Συνεταιρισμών Ασφάλειας και ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο 2019”. Διευκολύνει την μεταφορά αμερικανικού στρατιωτικού υλικού στην Ελλάδα, συνεισφέρει στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, ενώ ενισχύει τις σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στα πλαίσια του σχήματος “3+1”.

Από την πλευρά του ο γερουσιαστής Μενέντεζ δήλωσε πως οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ αφορούν διάφορους τομείς, αλλά ο αμυντικός είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Δήλωσε την εκτίμηση των ΗΠΑ για το γεγονός ότι η Ελλάδα φιλοξενεί αμερικανικές δυνάμεις στη Σούδα, την Αλεξανδρούπολη και σε άλλες περιοχές.

Τόνισε πως η συλλογική δύναμη εγγυάται την ευημερία στην περιοχή, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε πως “Έχετε ειρήνη μέσω της ισχύος”.

https://defenceredefined.com.cy/%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%b6-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%b5%ce%b8%ce%b1-%ce%ad%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%ae%ce%bd%ce%b7-%ce%bc%ce%ad%cf%83%cf%89/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube