Weather Icon
ΗΠΑ 23 Αυγούστου 2021

Μεγάλη πτώση της δημοτικότητας του Μπάιντεν λόγω Αφγανιστάν

Μεγάλη πτώση της δημοτικότητας του Μπάιντεν λόγω Αφγανιστάν

Πέφτουν τα ποσοστά δημοφιλιας του Μπάιντεν

Δυσαρεστημένη με τους χειρισμούς του Μπάιντεν αναφορικά με την απόσυρση των στρατευμάτων από το Αφγανισταν εμφανίζεται η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικάνων, όπως καταγράφεται σε σφυγμομέτρηση του CBS, ενώ σημαντική είναι η πτώση της συνολικής αποδοχής του Αμερικανού προέδρου.

Συγκεκριμένη, το 74% κρίνει αποτυχημένο τον τρόπο που έγινε η απόσυρση των στρατευμάτων, μολονότι το 63% θεωρεί ότι έπρεπε να γίνει. Επίσης, υπάρχει σημαντική διακομματική υποστήριξη στην παροχή βοήθειας στους Αφγανούς που είχαν εργαστεί για τις ΗΠΑ, καθώς και μια ευρύτερη πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ δεν κάνουν αρκετά για να τους βοηθήσουν.

Το ποσοστό συνολικής αποδοχής του Μπάιντεν, το οποίο ήταν σταθερά θετικό από τότε που ανέλαβε την προεδρία, παρουσιάζει επίσης σημαντική πτώση και πλέον βρίσκεται στο 50%, με το άλλο 50% να έχει αρνητική άποψη για τον πρόεδρο.

Η αποδοχή σου Μπάιντεν παρουσιάζει σημαντική μείωση στους ανεξάρτητους ψηφοφόρους, οι οποίοι, αν και του έδιναν καλό βαθμό τον Ιούλιο, πλέον οι περισσότεροι από τους μισούς δεν αποδοκιμάζουν τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τόσο την απόσυρση από το Αφγανιστάν όσο και τη δουλειά του ως προέδρου γενικότερα.

Η αποδοχή του Μπάιντεν μεταξύ των Δημοκρατικών παραμένει υψηλή, άλλα παρουσιάζει πτώση σε σχέση με τα προηγούμενα υψηλά, ενώ ένα κάποιο ποσοστό αποδοχής που απολάμβανε μεταξύ των Ρεπουμπλικανών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχει μειωθεί. Πτώση επίσης εμφανίζει η θετική αποτίμηση του Μπάιντεν σε σχέση με προσωπικά χαρακτηριστικά όπως «ικανός», «αποτελεσματικός», «συγκεντρωμένος».

Σκεπτικισμός επικρατεί επίσης ως προς το κατά πόσον ο Μπάιντεν έχει κάποιο σαφές σχέδιο για την απομάκρυνση των Αμερικανών πολιτών από το Αφγανιστάν, με το 67% να κρίνει ότι δεν έχει.

Η πλειοψηφία των Αμερικανών, ωστόσο, επιρρίπτει την ευθύνη για την επικράτηση των Ταλιμπάν κυρίως στην κυβέρνηση του Αφγανιστάν (60%) και στον αφγανικό στρατό (55%), και λιγότερο στον Μπάιντεν (36%). Ωστόσο, περισσότεροι είναι εκείνοι που θεωρούν υπεύθυνο τον Μπάιντεν από εκείνους που θεωρούν υπεύθυνο τον Τραμπ (ποσοστό 25%).

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube