REAL TIME |

Weather Icon

Λέκκας για Αϊτή: Πιθανόν οι νεκροί να ξεπεράσουν τις 10.000 – Αναμένεται ισχυρός μετασεισμός

Λέκκας για Αϊτή: Πιθανόν οι νεκροί να ξεπεράσουν τις 10.000 – Αναμένεται ισχυρός μετασεισμός
Εκατόμβη νεκρών και χιλιάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός από τον φονικό σεισμό που ισοπέδωσε την Αϊτή και ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται.
Πιθανόν οι νεκροί από το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Αϊτή να ξεπεράσουν τις 10.000, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος εκτίμησε πως η περιοχή ίσως πληγεί από νέο σεισμό.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι αναμένεται μετασεισμός της τάξης των 6,7 Ρίχτερ στην Αϊτή και εξέφρασε τον φόβο ότι «πιθανότατα να ενεργοποιηθεί το ανατολικό τμήμα του ρήγματος, το οποίο είναι κοντά σε οικιστικές περιοχές».
Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, ο κ. Λέκκας, σημείωσε ότι τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν.

Σεισμός στην Αϊτή - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.08.2021

Σημειώνεται ότι, ο ισχυρός σεισμός των 7,2 Ρίχτερ έπληξε την Αϊτή στις 14 Αυγούστου και είχε επίκεντρο περίπου 125 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας της Αϊτής, του Πορτ-ο-Πρενς. Πρόκειται για το πιο φτωχό έθνος στην Καραϊβική και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις συνέπειες του ισχυρού σεισμού του 2010.
Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό τη ζωή τους έχουν χάσε ιπερ΄που 1.300 άνθρωποι ενώ 5.700 έχουν τραυματιστεί και χιλιάδες έμειναν άστεγοι. Κάτοικοι ψάχνουν απελπισμένα στα ερείπια για να εντοπίσουν τους ανθρώπους τους που αγνοούνται.
Τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων και των πολιτών να ανασύρουν καταπλακωμένους ανθρώπους ενδέχεται όμως να εμποδίσει ο καιρός: την Αϊτή πλησιάζει η τροπική καταιγίδα Γκρέις, που ενδέχεται να προκαλέσει καταρρακτώδεις βροχές και αιφνίδιες πλημμύρες, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ. Προβλέπεται να αρχίσει να πλήττει την Αϊτή σήμερα το βράδυ και η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης.
sputnik
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube