Weather Icon

Κρίσιμο τεστ σήμερα για την Λιβύη – Σύγκρουση Κοινοβουλίου-πρωθυπουργού και στη μέση η… Τουρκία

Κρίσιμο τεστ σήμερα για την Λιβύη – Σύγκρουση Κοινοβουλίου-πρωθυπουργού και στη μέση η… Τουρκία

Σε κρίσιμη δοκιμασία υποβάλλεται από σήμερα η δύσκολη και προβληματική διαδικασία ειρήνευσης στην Λιβύη, καθώς αναμένεται η πρώτη ευθεία αναμέτρηση της κυβέρνησης Ντμπεϊντά και των δυνάμεων που πρόσκεινται στους Αδελφούς Μουσουλμάνους και την Τουρκία, με το εκλεγμένο και μόνο δημοκρατικά νομιμοποιημένο Σώμα της χώρας, το Κοινοβούλιο, το οποίο στηρίζεται και από τις δυνάμεις της Ανατολικής Λιβύης του στρατηγού Χαφτάρ.

Η πορεία προς τις εκλογές του Δεκεμβρίου καρκινοβατεί και μεγάλο εμπόδιο παραμένει η επιμονή του επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης να διασφαλίσει την παραμονή στην Λιβύη των τουρκικών δυνάμεων, ελπίζοντας ότι έτσι θα επιτευχθεί και η χειραγώγηση των εκλογών όταν διεξαχθούν.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Ντμπεϊντά έχει «καταπιεί» όλες τις αντίθετες φωνές και έχει αποτύχει μέχρι στιγμής να προχωρήσει στην ενοποίηση των θεσμών της Ανατολικής και Δυτικής Λιβύης, δημιουργεί μείζονα προβλήματα και ουσιαστικά υπονομεύει την διαδικασία των εκλογών.

Οι δυνάμεις της Ανατολικής Λιβύης αρνήθηκαν από την πρώτη στιγμή να δεχθούν την ενοποίηση των δυο Στρατών της Λιβύης εάν δεν προηγηθούν εκλογές ώστε οι εξουσίες να παραδοθούν σε μια νόμιμα εκλεγμένη και αντιπροσωπευτική κυβέρνηση, ενώ από την πλευρά Χαφτάρ τίθεται ως απαράβατος όρος και η αποχώρηση των ξένων δυνάμεων συμπεριλαμβανομένων και των τουρκικών, από το λιβυκό έδαφος.

Ο πρόεδρός του Λιβυκού Κοινοβουλίου Α. Σάλεχ έχει καλέσει για σήμερα έκτακτη σύγκληση του Κοινοβουλίου στο Τομπρούκ και έχει προσκαλέσει σε ακρόαση τον πρωθυπουργό της προσωρινής κυβέρνησης προκειμένου να απαντήσει σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν και την πορεία προς τις εκλογές αλλά και την διαχείριση θεμάτων όπως η κρίση στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και η αντιμετώπιση της πανδημίας.

για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube