Weather Icon

Κρατική τρομοκρατία – Η Τουρκία σκότσωσε δύο τουρίστες στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Κρατική τρομοκρατία – Η Τουρκία σκότσωσε δύο τουρίστες στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Δύο τουρίστες σκοτώθηκαν σε τουρκική αεροπορική επίθεση στο ιρακινό Κουρδιστάν

Δύο Ιρακινοί τουρίστες σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα αεροπορικής επιδρομής που χτύπησε το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια επίθεσης της Τουρκίας στην περιοχή Μπατιφά.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επίθεση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TAF) στην περιοχή Μπατιφά του Ζάχο, στο ιρακινό Κουρδιστάν. Οι δύο άτυχοι τουρίστες έχασαν τη ζωή τους όταν το όχημά τους βομβαρδίστηκε από drone που ανήκε στην τουρκική πολεμική αεροπορία.

Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ταυτοποιήθηκαν ως οι Ιρακινοί υπήκοοι, Ahmet Shakir Mahmoud (40) και Yusuf Omar (26).

Από τις 23 Απριλίου, οι τουρκικές δυνάμεις διεξάγουν επιχειρήσεις κατά των «Αμυντικών ζωνών Medya» του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), στις περιοχές Μετίνα, Ζαβ και Αβασίν του ιρακινού Κουρδιστάν.

Καθώς οι συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων μαχητών και τουρκικών στρατιωτών συνεχίζονται, διάφορες αναφορές έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την περιοχή, σχετικά με την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία.

Εν τω μεταξύ, οι καταστροφές στο χωριό Hiror στην περιοχή Kani Masî της περιφέρειας Amediye, το οποίο βομβαρδίζεται τακτικά από την Τουρκία, έχουν καταγραφεί σε βίντεο.

Το βίντεο αποκαλύπτει ότι τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τις κατοικίες αμάχων και πολλά σπίτια έχουν γκρεμιστεί ως αποτέλεσμα των επιθέσεων. Φαίνεται ότι υπήρξαν επίσης μεγάλες ζημιές στους κήπους των κατοίκων.

Τον Ιούνιο, 150 ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη δημιούργησαν μια διεθνή πρωτοβουλία με τίτλο «Αντιπροσωπεία για την Ειρήνη και την Ελευθερία στο Κουρδιστάν». Προσπάθησαν να επισκεφθούν την Ερμπίλ (Χιούλερ) προκειμένου να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με πολιτικούς και να παρακολουθήσουν την κατάσταση στην περιοχή, αλλά πολλοί από αυτούς, είτε κρατήθηκαν και εμποδίστηκαν να φύγουν από τις χώρες τους, είτε τους απαγορεύτηκε η έξοδος από το αεροδρόμιο από τους πεσμέργκα.

Διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση αργότερα, ίδρυσαν τη διεθνή πρωτοβουλία «Υπερασπιζόμαστε το Κουρδιστάν» και κάλεσαν την Τουρκία να σταματήσει τις επιθέσεις.

Δύο τουρίστες σκοτώθηκαν σε τουρκική αεροπορική επίθεση στο ιρακινό Κουρδιστάν

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube