Weather Icon

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία για τη δολοφονία Κουρδικής οικογένειας στην Τουρκία

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία για τη δολοφονία Κουρδικής οικογένειας στην Τουρκία

Σε Τουρκία και Ευρώπη πρόκειται να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις ενάντια στη ρατσιστική δολοφονία κουρδικής οικογένειας στην επαρχία Ικονίου της Τουρκίας.

Στις 30 Ιουλίου 2021, επτά μέλη μιας κουρδικής οικογένειας που ζούσαν στην περιοχή Μεράμ του Ικονίου, δολοφονήθηκαν άγρια ​​στο σπίτι τους από ρατσιστές γείτονές τους. Η οικογένεια Ντεντεογλού δεχόταν απειλές από τους εν λόγω γείτονες τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ είχαν δεχθεί και επίθεση τον περασμένο Μάιο, κατά την οποία ορισμένα μέλη της οικογένειας τραυματίστηκαν σοβαρά.

Μετά την είδηση ​​του περιστατικού, το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) πραγματοποίησε επείγουσα συνεδρίαση και εξέδωσε ανακοίνωση Τύπου στην οποία ο συμπρόεδρος και βουλευτής του Μαρντίν, Μιτάτ Σαντσάρ, δήλωσε ότι αντιπροσωπεία του κόμματος θα μεταβεί άμεσα στο Ικόνιο. Ο Σαντσάρ είπε ότι η κύρια ευθύνη για τη σφαγή ανήκει στην κυβέρνηση και κάλεσε τους ηγέτες όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των δημοκρατικών δυνάμεων της Τουρκίας να μεταβούν στο Ικόνιο.

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, ο Δικηγορικός Σύλλογος του Ντιγιαρμπακίρ ξεκίνησε “Αγρυπνία για τη Δικαιοσύνη” έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων Tahir Elçi, για να διαμαρτυρηθεί για τη σφαγή της κουρδικής οικογένειας στο Ικόνιο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube