REAL TIME |

Weather Icon

JEY – CUAS: Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα αντι-drone με τη συμμετοχή της Κυπριακής Εταιρείας SignalGeneriX

JEY – CUAS: Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα αντι-drone με τη συμμετοχή της Κυπριακής Εταιρείας SignalGeneriX

Επιτέλους, η Ε.Ε. αφυπνίζεται και κατασκευάζει σύστημα αντι-drone

Ως σημαντική επιτυχία για την εγχώρια έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας χαρακτηρίζει το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας τη συμμετοχή Κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ακόμα πέντε προτάσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον Τομέα της Άμυνας (European Defence Industrial Development Programme – EDIDP), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μεταξύ των προγραμμάτων που έλαβαν έγκριση και χρηματοδότηση, ξεχωρίζει το πρόγραμμα “JEY – CUAS: Joint European sYstem for Countering Unmanned Aerial Systems”, το οποίο αποβλέπει στην ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού συστήματος anti-drone. Ένας από τους βασικούς συντελεστές του προγράμματος από 14 χώρες και 38 επιχειρήσεις είναι η Κυπριακή εταιρεία SignalGeneriX Ltd. Συντονιστής του προγράμματος είναι η Ιταλική LEONARDO S.P.A.

Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 15.003.473 ευρώ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό με 13.500.000,00 ευρώ, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη μιας κοινής Ευρωπαϊκής δυνατότητας αντιμετώπισης Μη Επανδρωμένων Συστημάτων.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το εν λόγω πρόγραμμα θα προωθήσει τεχνολογίες σε επίπεδο συστημάτων και υποσυστημάτων για να αναπτύξει ένα προηγμένο και αποτελεσματικό “σύστημα συστημάτων” νέας γενιάς C-UAS βασισμένο σε ειδική, αρθρωτή και ευέλικτη αρχιτεκτονική Διοίκησης και Ελέγχου (C2) “plug’n’play” όντας διαλειτουργικό με δομές πληροφοριών C2, ικανό να αντιμετωπίσει την αναδυόμενη απειλή των μικροσκοπικών drones που χρησιμοποιούνται για αμυντικούς σκοπούς.  

Το σύστημα θα προσφέρει λύσεις στη βελτίωση της επίγνωσης της κατάστασης και της άμεσης αντίδρασης σε ελάχιστο χρόνο για να ξεπεραστεί η αυξανόμενη ανθεκτικότητα των Μη Επανδρωμένων Συστημάτων (UAS) σε συστήματα αντιμετώπισης Μη Επανδρωμένων Συστημάτων (C-UAS) πρώτης γενιάς, που συμβαδίζουν με τις νέες εναέριες απειλές (LSS – Low, Small, Slow). 

Ακόμα, το σύστημα θα δύναται να αναπτύσσεται γρήγορα παρέχοντας όχι μόνο έγκαιρη επίγνωση της επιχειρησιακής κατάστασης, αλλά και εξασφαλίζοντας την προστασία των στρατευμάτων σε θέατρα επιχειρήσεων. Το έργο θα πληροί τις ισχύουσες απαιτήσεις πιστοποίησης και κανονιστικές ρυθμίσεις.

Ο στόχος είναι να αναπτύξει μεθόδους και τεχνικές με τις οποίες μπορούν να εντοπιστούν και να καταπολεμηθούν παράνομα, κακόβουλα drones. Το πρόγραμμα έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει για δύο χρόνια. Εάν είναι επιτυχημένο, θα επιλεχθεί τελικά για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Κυπριακή εταιρεία SignalGeneriX, ιδρυθείσα το έτος 2005, αποτελεί βασικό συντελεστή σε αυτήν την προσπάθεια με το εξειδικευμένο προσωπικό της, την πολυετή εμπειρία της και την υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία της. 

Συνολικά, η εταιρεία παρέχει εξαιρετικά Έρευνας και Ανάπτυξης προϊόντα στο…

Η συνέχεια ΕΔΩ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube