Weather Icon

Η τουρκική βαρβαρότητα είναι ΕΔΩ – Εις γνώσιν της κυρίας Μέρκελ και των λοιπών συνενόχων του Ερντογάν στην Ε.Ε.

Η τουρκική βαρβαρότητα είναι ΕΔΩ – Εις γνώσιν της κυρίας Μέρκελ και των λοιπών συνενόχων του Ερντογάν στην Ε.Ε.

Ρατσιστικό προγκρόμ εναντίον Σύρων προσφύγων στην Άγκυρα

Του Σάββα Καλεντερίδη

Τις αρχές Νοεμβρίου του 2017, στην κωμόπολη Τορμπαλί, του νομού Σμύρνης, έλαβε χώρα ένα γεγονός που δεν απασχόλησε κανέναν στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη.

Στη συνοικία Pamukyazı του Τορμπαλί, υπήρχε ένας συνοικισμός Σύρων προσφύγων. Περίπου 500 άνθρωποι ζούσαν με τις οικογένειές τους σε παράγκες και καλύβες σκεπασμένες με νάυλον και απασχολούνταν με γεωργικές εργασίες.

Κάποια μέρα κυκλοφόρησε στο Τορμπαλί η φήμη ότι ένας νεαρός Σύρος ξυλοκόπησε έναν νεαρό Τούρκο.

Σαν να έπεσε κεραυνός στην τοπική κοινωνία. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά του Τορμπαλί ξεσηκώθηκαν και επιτέθηκαν με πέτρες, καδρόνια και δρεπάνια εναντίον των Σύρων. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, 30 Σύροι τραυματίστηκαν, οι καλύβες τους καταστράφηκαν, τα υπάρχοντά τους λεηλατήθηκαν και όλοι οι κάτοικοι του προσφυγικού συνοικισμού αναγκάστηκαν αν εγκαταλείψουν τον τόπο.

Οι πρόσφυγες έντρομοι από τη βάρβαρη επίθεση που δέχτηκαν, βγήκαν στον δρόμο Τορμπαλί – Τίρε και προσπάθησαν να σταματήσουν λεωφορεία ή άλλα αυτοκίνητα, για να επιβιβαστούν σ’ αυτά και με απομαρυνθούν από την επικίνδυνη γι’ αυτούς περιοχή. Δεν σταμάτησε κανένα λεωφορείο, δεν σταμάτησε κανένα αυτοκίνητο.

Έτσι, 500 άνθρωποι, χωρίς υπάρχοντα, με πληγές στο σώμα τους από την επίθεση που δέχτηκαν, μπήκαν στο δρόμο και περπατώντας έφθασαν στο Τίρε, προς αναζήτηση μιαςς καλύτερης τύχης. Αφού έφυγαν οι Σύροι, οι σκηνές τους καταστράφηκαν από τους πολίτες, για να μην ξαναγυρίσουν.

Τότε το γεγονός αυτό πέρασε στα ψιλά στην Τουρκία και δεν απασχόλησε κανέναν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Έκτοτε έγιναν κι άλλα παρόμοια γεγονότα στα Άδανα, στην Αμισό, στην Κωνσταντινούπολη, μέχρι που φθάσαμε στα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν την Τετάρτη, 11 Αυγούστου, στην κωμόπολη Αλτίνταγ της Άγκυρας.

Εκεί στη συνοικία Battalgazi, όπου έχουν εγκατασταθεί περίπου 10 χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες, διαπληκτίστηκαν Τούρκοι και Σύροι νεαροί, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Τούρκος και άλλος ένας να τραυματιστεί. Μόλις διαδόθηκε η είδηση ότι δύο νεαροί μαχαιρώθηκαν από Σύριους, λες και έπεσε αστροπελέκι. Ξεχύθηκε ο κόσμος στους δρόμους και άρχισε τις επιθέσεις εναντίον καταστημάτων και σπιτιών των Σύρων.

Όλοι τη νύχτα διήρκεσαν οι επιθέσεις, οι λιθοβολισμοί, οι λεηλασίες περιουσιών, το λυντσάρισμα Σύρων και οι προπηλακισμοί.

Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν την αστυνομία να έχει προσέλθει με λεωφορεία και να παρακολουθεί τα γεγονότα, χωρίς να παρεμβαίνει.

Μέχρι που οι λυσσασμένοι Τούρκοι κουράστηκαν να λιθοβολούν, να ξυλοκοπούν και να λεηλατούν και το πρωί αποσύρθηκαν, για να πάνε στα σπίτια τους.

Κατόπιν εορτής η αστυνομία προέβη σε συλλήψεις. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 76 άτομα για τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον Σύρων μεταναστών, σε 38 από τους οποίους ήταν σεσημασμένοι για λεηλασία, σκόπιμο τραυματισμό, κλοπή, κατοχή/διακίνηση ναρκωτικών κ.λπ.

Σύμφωνα με τη DW, στα γεγονότα που συνέβησαν το βράδυ της 11ηης Αυγούστου, τα εμπορεύματα από τα καταστήματα των Σύρων χύθηκαν στους δρόμους και κάηκαν, τα παράθυρα των σπιτιών έσπασαν, περιουσίες λεηλατήθηκαν.

Το λυντσάρισμα και το ρατσιστικό πογκρόμ εναντίον των Σύρων, πήρε πολιτικές διαστάσεις.

Για το θέμα ο πρόεδρος του CHP, Kemal Kılıçdaroğlu δήλωσε ότι γίνονται προβοκάτσιες μς στόχο του Αφγανούς και τους Σύρους πρόσφυγες, ενώ για τις επιθέσεις στο Αλτιντάγ είπε:

«Αγαπητέ λαέ μου, είναι σαφές ότι αυτό που έγινε με τους Αφγανούς και Σύρους πρόσφυγες στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες είναι μια προβοκάτσια. Η έπαρση της σημαίας του Αφγανιστάν, τα μηνύματα ενός δήθεν δημοσιογράφου προβοκάτορα, οι έκκληση ενός νεαρού Σύρου «να ενωθούμε ενάντια στο CHP», οι επιθέσεις και οιθάνατοι …

…Δεν θα επιτρέψω στην κυβέρνηση του παλατιού να μετατρέψει τη χώρα σε παρανάλωμα του πυρός. Θα λύσουμε αυτό το προσφυγικό πρόβλημα και φυσικά θα το κάνουμε με κοινή λογική. Θα στείλουμε πίσω στα σπίτια τους, τους φιλοξενουμένους μας, αποχαιρετώντας τους με νταούλια και ζουρνάδες. Παρακαλώ μείνετε ήρεμοι και εμπιστευτείτε μας».

Ο δήμαρχος του μητροπολιτικού δήμου της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, δήλωσε σε δήλωσή του: «Ελπίζω ότι οι αρχές θα δημιουργήσουν ένα σχέδιο δράσης έκτακτης ανάγκης και θα διασφαλίσουν ότι οι φιλοξενούμενοί μας θα επιστρέψουν στη χώρα τους, προτού αυτό το πρόβλημα σε πολλά μέρη της χώρας μας γίνει ανεξέλεγκτο».

Από το γεγονός της Άγκυρας και τις διαστάσεις που έχει πάρει, εξάγονται δύο συμπεράσματα.

Το πρώτο είναι ότι η Τουρκία, που επί περίπου δέκα χρόνια χρησιμοποιεί το προσφυγικό ως στρατηγικό όπλο για να:

-Αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και να προκαλέσει δημογραφική αλλοίωση, με τελικό στόχο τη μετατροπή της σε μουσουλμανική χώρα και την άλωσή της.

-Να δημιουργήσει στις χώρες της Ευρώπης στρατηγικού χαρακτήρα μουσουλμανικές κοινότητες, μέσω των οποίων θα ασκεί επιρροή, κάτι που ήδη έχει πετύχει στη Γερμανία, όπου οι Τούρκοι και μουσουλμάνοι επηρεάζουν την πολιτική της Γερμανίας έναντι της Τουρκίας.

-Να εξασφαλίσει τεράστια οικονομικά οφέλη και από τη διαδικασία της διακίνησης αλλά και από την αυτοκτονική Ευρώπη, που αντί να τιθασεύσει τον Ερντογάν, τον επιβραβεύει με δισεκατομμύρια δολάρια….

… έχει πέσει θύμα των επιλογών της, αφού πολλοί από τους πρόσφυγες που η ίδια προκάλεσε και κάλεσε στο έδαφός της, με στόχο να τους στείλει στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα, που φέρνουν στην επιφάνεια τα βάρβαρα έντστικτα της τουρκικής κοινωνίας, όπως έγινε τις 11 Αυγούστου στην Άγκυρα.

Και αυτό το πρόβλημα, που δημιούργησε ο Ερντογάν με τα ίδια του τα χέρια, αφού ο ίδιος ενεπλάκη στην κρίση της Συρίας, ο ίδιος όπλισε και εκπαίδευσε τον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό και το Ισλαμικό Κράτος, για να αντρέψουν τον Άσαντ και να μετατραπεί η Συρία σε ένα σουνιτικό προτεκτοράτο της Τουρκίας, έρχεται να προστεθεί σε όλα τα άλλα, που τον οδηγούν νομοτελειακά στην εκλογική ήττα.

Το δεύτερο είναι ότι το κράτος και η τουρκική κοινωνία δεν έχουν αλλάξει αυτά τα 100 χρόνια που πέρασαν από τη γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Το κράτος και η τουρκική κοινωνία δεν έχουν αλλάξει από το 1955, τότε που λεηλάτησαν τις περιουσίες των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και επιτέθηκαν ακόμα και σε νεκρούς, ανασκάπτοντας τους τάφους τους.

Ναι, το κράτος και η τουρκική κοινωνία δεν έχουν αλλάξει και διατηρούν τα ίδια βάρβαρα χαρακτηριστικά, που παρόμοια δεν παρατηρούνται σε κανέναν άλλον λαό του κόσμο, ειδικά τον 21ο αιώνα.

Και αυτό, με αφορμή το ρατσιστικό πογκρόμ που έγινε στην Άγκυρα, είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει την Ε.Ε., η οποία καλείται να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα και να πάψει να στρουθοκαμηλίζει για το τι πραγματικά είναι η Τουρκία και ο Ερντογάν…

Δημοσιεύεται στη δημοκρατία και στο pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube