Weather Icon
Κίνα , Τουρκία 15 Αυγούστου 2021

Η Τουρκία η Κίνα η κινητή γεωγραφία και η Ανατολική Μεσόγειος

Η Τουρκία η Κίνα η κινητή γεωγραφία και η Ανατολική Μεσόγειος

Χωριανόπουλος Άγγελος

Παρουσίαση τυπικής εξοπλιστικής δομής του κινεζικού αεροδρομίου στο Golmud για πολυχωρικές επιχειρήσεις έρευνας, ιχνηλάτησης κ στοχοποίησης απειλών. Παρόμοιες C4ISR δομές υπάρχουν και στην Νοτιοσινική θάλασσα επί τεχνητών νησιών των οποίων το νομικό καθεστώς δεν αναφέρεται στην UNCLOS.

Μέσω παρόμοιων στρατιωτικών δομών υπό δικτυοκεντρική διασύνδεση ο #PLA δημιουργεί ένα ενιαίο πλέγμα “αναγνώρισης-κρούσης” A2/AD σε ολόκληρη την Νότια Κίνα. Συμπεριλαμβανομένων αντιπλοϊκών/αντιαεροπορικών πυραύλων το πλέγμα καθίσταται αδιαπέραστο για τις ομάδες μάχης αμερικανικών αεροπλανοφόρων. Η αδυναμία ύπαρξης πλωτών αμερικανικών μονάδων κρούσης στην περιοχή ισοδυναμεί με αδυναμία ελέγχου του θαλάσσιου εμπορίου. Η Κίνα δημιουργεί κυριολεκτικά κινητή και μη γεωγραφία.

Το τουρκικό ελικοπτεροφόρο #Αnadolu θα διατελέσει παρόμοιο ρόλο σε επιχειρήσεις στο Κέρας της Αφρικής/Λιβύη υπό την κινεζική αντίληψη περί ναυτικής υπεροχής άνευ σύγκρουσης. Η κοινή αντίληψη Κίνας και Τουρκίας περί του δικαίου της θάλασσας οδηγεί σε παρόμοιες εξοπλιστικές δομές για υπεράσπιση των αναθεωρητικών διεκδικήσεων. Παράκτια συστήματα πυροβολικού, αναλώσιμα UAV και ελικοπτεροφόρα δεν σχεδιάζονται για το Αιγαίο.. Αλλά για τον γενικότερο έλεγχο του θαλάσσιου εμπορίου στο σύμπλοκο της Αν. Μεσογείου αλλά και στους Κόλπους Αντέν, Ορμούζ και Βόρεια Λιβύη. Τα αποτελέσματα που επιδιώκει να δημιουργήσει η Τουρκία μέσω των Σινο-Τουρκικών εξοπλισμών είναι πρωτίστως γεωπολιτικά και δευτερευόντως επιχειρησιακά.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube