REAL TIME |

Weather Icon

Η Σημειολογία της Ημερομηνίας 9/11/2021 και το Νέο Μοντέλο Διακυβέρνησης της Δύσης

Η Σημειολογία της Ημερομηνίας 9/11/2021 και το Νέο Μοντέλο Διακυβέρνησης της Δύσης
Χωριανόπουλος Άγγελος
Ένα έθνος κράτος του 21ου αιώνα χρειάζεται να περάσει από 4 στάδια προκειμένου να αδρανοποιηθεί η γεωπολιτική του υπόσταση. Ο Yuri Bezmenov στην μνημειώδη ομιλία του προ 40 ετών είχε κάνει εκτενή αναφορά για τον ολικό Εκφυλισμό που έχει υποστεί τόσο ο αμερικανικός λαός όσο και η πολιτική/στρατιωτική ηγεσία. Ως φυσικό επακόλουθο των ”Ενεργών Μέτρων” (που εφάρμοζε η ΕΣΣΔ και η Κίνα έναντι των ΗΠΑ) μετά το στάδιο του ”Εκφυλισμού” ακολουθεί αυτό της ”Αποσταθεροποίησης”, όχι μόνο των κοινωνικών/πολιτικών θεσμών, αλλά και της ίδιας της εξωτερικής πολιτικής ενός κράτους. Η λανθασμένη διαχείριση μίας αποσταθεροποιητικής κατάστασης οδηγεί στο τρίτο στάδιο, αυτό της ”Κρίσης”.
Η Κρίση κατά την Ρωσική αντίληψη περί υβριδικών επιχειρήσεων είναι αυτή που οδηγεί στην μερική ανάπλαση των ταυτοτικών χαρακτηριστικών ενός έθνους/λαού δίνοντας χώρο προς εκμετάλλευση στους διεθνείς αντιπάλους (Κίνα, Ρωσία, Β. Κορέα κλπ). Και όπως μας διδάσκει η ιστορία η κρίση γεννά ευκαιρίες για όποιον είναι διατεθειμένος να τις μετουσιώσει σε Αντίληψη-Δόγμα Εθνικής Στρατηγικής. Τελευταίο στάδιο αδρανοποίησης ενός έθνους-κράτους είναι αυτό της ”Κανονικότητας”, μίας λέξης που πηγάζει από την Σοβιετική Προπαγάνδα προ Β’ ΠΠ και χρησιμοποιείται όσο καμία άλλη στις μέρες μας χωρίς να γνωρίζουμε την βαρύνουσα σημασία της.
Η λέξη ”κανονικότητα” περιγράφει ουσιαστικά ένα νέο Σημείο Ισορροπίας πάνω στο οποίο καλείται να λειτουργήσει ένα έθνος το οποίο βρίσκεται υπό δομική διάλυση/εκφυλισμό έχοντας ξεχάσει τον ρόλο ύπαρξής του εντός του διεθνούς συστήματος δημιουργώντας έτσι ένα νέο μοντέλο λειτουργίας των κρατικών δομών. Το κυριότερο χαρακτηριστικό του Σημείου αυτού, είναι πως βρίσκεται εντός ενός πολιτικού παιγνίου μηδενικού αθροίσματος. Οι κινήσεις που μπορεί να κάνει κράτος εβρισκόμενο σε αυτό το σημείο είναι περιορισμένες και αντιδραστικές. Τα τετελεσμένα που του εμφανίζονται από τους διεθνείς ανταγωνιστές είναι πολυάριθμα και πολύ δύσκολα διαχειρίσιμα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες από το 1989 βρίσκονται σε κατάσταση ”State of War” με δική τους θέληση.
Ο πολιτικός Εκφυλισμός της κοινωνίας μετά τις εξεγέρσεις λόγω των εκλογών και του κορωνοϊού είναι δεδομένος. Το στάδιο της Αποσταθεροποίησης μέσω των διαδηλώσεων τύπου BLM άνοιξε ένα τρομακτικό πεδίο πολιτικής ανικανότητας οδηγώντας τις ΗΠΑ στο στάδιο της Κρίσης που εθεάθη μέσω των τραγικών συμβάντων στο Καπιτώλιο σηματοδοτώντας το τέλος της Αμερικανικής παγκόσμιας κυριαρχίας. Η φετινή 9η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί το τελικό στάδιο της Κανονικότητας σχηματοποιείται μπροστά στα μάτια μας και δεν αφορά μόνο τις ΗΠΑ αλλά ολόκληρη την Δύση ως πολιτική οντότητα. Ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης του δυτικού κόσμου, μία νέα αντίληψη περί διεθνούς ασφάλειας αλλά και το κυριότερα μία πλήρως διαστρεβλωμένη ερμηνεία της λέξεως ”δημοκρατία” έρχεται να δομήσει το νέο αυτό Σημείο Ισορροπίας στην ιστορία του δυτικού πολιτισμού.
Κύριοι η Δύση κάνει την δουλειά της,
Δύει..

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube