Weather Icon

H ατζέντα Ακάρ δείχνει «θερμό» Φθινόπωρο: Με «όπλα» το μεταναστευτικό και στόχο τα Ελληνικά νησιά – Εγρήγορση στην Αθήνα για νέες προκλήσεις

H ατζέντα Ακάρ δείχνει «θερμό» Φθινόπωρο: Με «όπλα» το μεταναστευτικό και στόχο τα Ελληνικά νησιά – Εγρήγορση στην Αθήνα για νέες προκλήσεις

Η εμμονή μάλιστα των Τούρκων αξιωματούχων στο ζήτημα της δήθεν αποστρατικοποίησης Ελληνικών νησιών δείχνει ότι το επόμενο διάστημα οι γείτονες θα ‘’επενδύσουν’’ πάνω σε αυτή την αξίωση με ότι αυτό συνεπάγεται για την ένταση στο Αιγαίο.

Στον τόπο του «εγκλήματος» επέστρεψε ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ και με φόντο το ποτάμι στον Έβρο ανέπτυξε στο σύνολό της την Τουρκική ατζέντα. Και δεν άφησε καμία αμφιβολία για τις προθέσεις της Άγκυρας τους επόμενους μήνες. Για τις οποίες ήδη οι γείτονες έδωσαν μια «πρόγευση» την περασμένη Παρασκευή με την διπλή υπέρπτηση μαχητικών πάνω από Ανθρωποφάγους και Μακρονήσι στο Σύμπλεγμα των Φούρνων έπειτα από σχεδόν τέσσερις μήνες.

Μόλις ελάχιστα μέτρα από το Ελληνικό έδαφος ο Χουλουσί Ακάρ σε ένα από τα γνωστά επικοινωνιακά Τουρκικά show βρέθηκε δίπλα στους στρατιώτες της συνοριογραμμής οι οποίοι επιτηρούν το ποτάμι και τα χερσαία σύνορα. Και έκανε λόγο για προβοκάτσιες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας ξεχνώντας την υβριδική επίθεση που εξαπέλυσε τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2020 με την ‘’εργαλειοποίηση’’ χιλιάδων μεταναστών για να λάβει ηχηρή απάντηση επιτροπής. Σα να μην έγινε τίποτα στον Έβρο όταν τα στελέχη της Jandarma και των επίλεκτων δυνάμεων στρατού και αστυνομίας ωθούσαν προς τα Ελληνικά εδάφη ταλαιπωρημένους μετανάστες ο Τούρκος υπουργός εμφανίστηκε και πάλι προκλητικός.

Κι αν οι φρουροί του Έβρου, Ένοπλες Δυνάμεις και Ελληνική Αστυνομία επιβάλλεται να έχουν συνεχή εγρήγορση και υψηλά αντανακλαστικά τα οποία μάλιστα τα τελευταία 24ωρα αυξήθηκαν εξαιτίας των fake news για άνοιγμα των συνόρων εύλογα ερωτήματα προκαλεί η δήθεν επιφυλακή των Τουρκικών δυνάμεων όπως εμφανίστηκε στα προπαγανδιστικά βίντεο που συνόδευσαν την επίσκεψη Ακάρ στα σύνορα.

Η Αθήνα ‘’θωράκισε’’ τον Έβρο με 38 χιλιόμετρα φράχτη, Ζeppelin, υπερυψωμένες σκοπιές και προσωπικό με σύγχρονα μέσα για να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα αποτροπής της ώρα που ο Τούρκος υπουργός με ‘’κορώνες’’ επιχειρεί να φτιάξει κλίμα ενόψη ενδεχόμενης ‘’έκρηξης’’ ων μεταναστευτικών ροών έπειτα από τα δραματικά γεγονότα στο Αφγανιστάν. Το ίδιο έκανε η Ελλάδα και στα νησιά με αύξηση των πλωτών μέσων τόσο του Λιμενικού Σώματος όσο και των Αμφίβιων Καταδρομέων και συνεχείς περιπολίες από αέρος-με τα UAV HERON και ελικόπτερα- και από θαλάσσης όχι μόνο στις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας

.

Έπειτα από τη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στη λογική μείωσης της έντασης όπως και έπειτα από την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο για τα γεγονότα στο Αφγανιστάν ερωτήματα προκαλεί η έξαρση της προκλητικής ρητορικής από την Άγκυρα. Με τον Χουλουσί Ακάρ σχεδόν καθημερινά το τελευταίο διάστημα να θέτει ζήτημα αποστρατικοποίησης Ελληνικών νησιών. Ακόμα και από τον Έβρο δεν δίστασε να κάνει λόγο για 16 νησιά τα οποία δήθεν θα έπρεπε να είχαν ήδη αποστρατικοποιηθεί ενώ προχώρησε και πάλι στους γνωστούς ισχυρισμούς περί δικαιωμάτων της Άγκυρας στο Αιγαίο τόσο στον αέρα όσο και στη θάλασσα.

Στην Αθήνα και στο Ελληνικό Επιτελείο διάχυτη είναι η αίσθηση ότι η Άγκυρα θα επανέλθει σύντομα στη γνωστή προκλητική συμπεριφορά των προηγούμενων μηνών και μάλιστα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κρίση στο Αφγανιστάν και το μεταναστευτικό για να πιέσει Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εμμονή μάλιστα των Τούρκων αξιωματούχων στο ζήτημα της δήθεν αποστρατικοποίησης Ελληνικών νησιών δείχνει ότι το επόμενο διάστημα οι γείτονες θα ‘’επενδύσουν’’ πάνω σε αυτή την αξίωση με ότι αυτό συνεπάγεται για την ένταση στο Αιγαίο.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube