REAL TIME |

Weather Icon
Εξοπλισμοί , Πυροσβεστική 9 Αυγούστου 2021

Γιώργος Κουμεντάκης: Παραιτήθηκε ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού

Γιώργος Κουμεντάκης: Παραιτήθηκε ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού

Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Αυγούστου 2021 ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού, Γιώργος Κουμεντάκης.

Όπως πληροφορείται το OnAlert, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ζήτησε από τον Διευθυντή Στρατού τη μετάθεσή του στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) καταλογίζοντας του με αυτόν τον τρόπο εμμέσως ευθύνες για τον τρόπο που επιχείρησαν τα ελικόπτερα Σινούκ στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Ο υποστράτηγος αρνήθηκε τη «δυσμενή» μετάθεση στο ΤΕΘΑ και εν εξάλλω υπέβαλε την παραίτησή του.

poster
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ζήτησε την παραίτηση του Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού για τη μειωμένη διαθεσιμότητα των ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς ή για τη συχνότητα των επιχειρήσεων ρίψης νερού στα πύρινα μέτωπα. Η Αεροπορία Στρατού διαθέτει στις τάξεις της 14 ελικόπτερα Σινούκ , εκ των οποίων τις προηγούμενες ημέρες με βάση την ενημέρωση από το Πεντάγωνο πετούσαν 3.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube