Weather Icon
Αφγανιστάν 12 Αυγούστου 2021

Φημολογίες για παράδοση εκατοντάδων Αφγανών στρατιωτών στους Ταλιμπάν έξω από το Kunduz

Φημολογίες για παράδοση εκατοντάδων Αφγανών στρατιωτών στους Ταλιμπάν έξω από το Kunduz

Η κατάσταση στο Αφγανιστάν επιδεινώνεται

Οι αφγανικές κυβερνητικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο της Farah, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Σύμφωνα με τον Amruddin Wali, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου, εκατοντάδες στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων, οι οποίοι είχαν υποχωρήσει στο αεροδρόμιο Kunduz μετά τους ισχυρισμούς των Ταλιμπάν ότι κατέλαβαν την βόρεια πόλη, παραδόθηκαν. Πιο συγκεκριμένα, ο Amruddin Wali δήλωσε:

«Σήμερα το πρωί, εκατοντάδες στρατιώτες, αστυνομικοί και μέλη των δυνάμεων της αντίστασης που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο παραδόθηκαν στους Ταλιμπάν με όλο τον εξοπλισμό τους».

Τις τελευταίες ημέρες, Οι Ταλιμπάν ισχυρίστηκαν ότι κατέλαβαν έναν αριθμό πρωτευουσών επαρχιών με πρώτη την  Zaranj, που είναι το κέντρο της Nimruz, και η οποία λέγεται ότι κατελήφθη την Παρασκευή. Η Zaranj είναι η πρώτη  επαρχιακή πρωτεύουσα που έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν από το 2016.

Παρόλα αυτά, η Καμπούλ διαψεύδει την προέλαση των Ταλιμπάν.

Οι εχθροπραξίες μεταξύ των Ταλιμπάν και της αφγανικής κυβέρνησης έχουν ενταθεί καθώς τα ξένα στρατεύματα άρχισαν να αποχωρούν από τη χώρα. Έκτοτε, οι Ταλιμπάν κατέλαβαν μεγάλες αγροτικές εκτάσεις και ξεκίνησαν επίθεση σε μεγάλες πόλεις.

Infographic: Taliban captures nine Afghan provincial capitals | Interactive  News | Al Jazeera

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: sputniknews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube