Weather Icon
Εξοπλισμοί , Κύπρος 22 Αυγούστου 2021

Έρευνα: Τα νέα επιθετικά ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς

Έρευνα: Τα νέα επιθετικά ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς

Πρόσφατο δημοσίευμα περί αντικατάστασης των Επιθετικών Ελικοπτέρων (ΕΕΠ) της Εθνικής Φρουράς (Ε.Φ) Mi35P, αποτέλεσε την αφορμή της παρούσας έρευνας.

Σκοπός μας είναι να παρουσιάσουμε τις πιθανές επιλογές της Ε.Φ και δεν θα ασχοληθούμε με το κομμάτι των αιτιών που οδήγησαν στην απόφαση αυτή (αν τελικώς υλοποιηθεί σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ο Πολίτης”).

Το δημοσίευμα λοιπόν ανέφερε πως τα έντεκα Mi35P θα πωληθούν στη Σερβία έναντι 300 εκ € και στη θέση τους θα αποκτηθούν άμεσα 6 επιθετικά ελικόπτερα + 6 στο εγγύς μέλλον.

Η ιστορία των Mi35P στην ΕΦ και οι επιχειρησιακές προεκτάσεις

Τα δώδεκα ρωσικά ΕΕΠ αποκτήθηκαν το 2001, με ένα από αυτά να χάνεται από ατύχημα τον Ιούλιο του 2005. Μαζί με τα τέσσερα εξοπλισμένα ελικόπτερα Gazelle της γαλλικής Aerospatiale, τα τρία ΑW-139 και το Bell 206 αποτελούν το σύνολο των ελικοπτέρων της ΕΦ. Την περίοδο που αποκτήθηκαν, αποτελούσαν σχεδόν μονόδρομο και ολοκλήρωναν τον εξοπλιστικό σχεδιασμό ρωσικών συστημάτων μαζί με τα Τ-80, BMP-3, S-300.

Διαβάστε τη συνέχεια στο amynageostratigiki.eu

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube