Weather Icon

Επίθεση εναντίον δημοσιογράφων από ρατσιστική ομάδα στην Τουρκία

Επίθεση εναντίον δημοσιογράφων από ρατσιστική ομάδα στην Τουρκία

Διάφοροι δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση από ρατσιστές στην περιοχή Κασίμπασα της Κωνσταντινούπολης, καθώς μετέδιδαν τις διαμαρτυρίες σχετικά με τη δολοφονία επτά μελών μιας κουρδικής οικογένειας στο Ικόνιο.

Διαδηλώσεις οργανώθηκαν σε διάφορες επαρχίες της Τουρκίας από την “Πλατφόρμα των Δυνάμεων Εργασίας, Ειρήνης και Δημοκρατίας”, σχετικά με τη σφαγή επτά μελών μιας κουρδικής οικογένειας στην περιοχή Μεράμ του Ικονίου.

Ορισμένοι δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση από ομάδα ρατσιστών στην περιοχή Κασίμπασα της Κωνσταντινούπολης, πολύ κοντά στην πλατεία Ταξίμ, μετά τη λήξη των διαδηλώσεων στην πλατεία Tünel.

Οι δημοσιογράφοι ακολουθούσαν διαδηλωτές, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα στους δρόμους μετά την εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Αρκετοί δημοσιογράφοι ξυλοκοπήθηκαν κατά την επίθεση, συμπεριλαμβανομένου του δημοσιογράφου του πρακτορείου Μεσοποταμίας, Enes Sezgin, και του δημοσιογράφου της Özgür Gelecek (“Ελεύθερο Μέλλον”), Taylan Öztaş.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube