REAL TIME |

Weather Icon

Επιστολή στο ενεργούμενο του Ερντογάν, Τ/κ ηγέτη Ε. Τατάρ

Επιστολή στο ενεργούμενο του Ερντογάν, Τ/κ ηγέτη Ε. Τατάρ

Ο Τατάρ είναι η μαριονέτα του Ερντογάν

Κύριε Τατάρ,

Τώρα που τέλειωσαν τα πανηγύρια σας και αναχώρησε το αφεντικό σας από τα κατεχόμενα εδάφη μας, ίσως ο τουρκικός σωβινισμός σας και η έπαλξή σας να ξεφούσκωσαν κάπως. Καλό θα ήταν τώρα να ηρεμήσετε και να ακούσετε ορισμένα πράγματα που ίσως σας προσγειώσουν και να σας κάνουν να δείτε το πραγματικό μέγεθος σας:

Το ψευδοκράτος σας είναι και θα συνεχίσει να είναι μια παράνομη οντότητα και εσείς ένας ψευδοπρόεδρος.

Αν πιστεύετε ότι οποιαδήποτε μουσουλμανική χώρα όπως το Αζερμπαϊτζάν ή το Πακιστάν θα σας αναγνωρίσει, λανθάνετε, γιατί το κόστος τους, ειδικά από τις σχέσεις τους με την ΕΕ, θα είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι έχουν να κερδίσουν από το ψευδοκράτος σας. Εξάλλου, αν κρίνατε ότι μπορούσατε να αναγνωριστείτε ως κράτος θα το κάνατε ήδη από καιρό και δεν θα ζητούσατε την συγκατάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ).

Μην παρασύρεστε από κάποιους Ε/κ πολιτικούς ηγέτες ότι θα γίνουν αποδεκτές οι απαιτήσεις σας για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ) ή Συνομοσπονδία. Άλλο τι λένε αυτοί για δικές τους σκοπιμότητες και άλλο τι λέμε εμείς ως Έλληνες της Κύπρου, όπως το είπαμε ξεκάθαρα το 2004 στο δημοψήφισμα.

Για 47 χρόνια τώρα όλοι οι Τ/κ ηγέτες και τα αφεντικά σας στην Άγκυρα προσπαθείτε απεγνωσμένα να υποβαθμίσετε την ΚΔ και να αναβαθμίσετε το ψευδοκράτος σας. Δεν τα καταφέρατε. Αντίθετα, η ΚΔ προχώρησε και έγινε μέλος της ΕΕ και σύναψε σημαντικές συμφωνίες με αρκετά γειτονικά κράτη.

Για 47 χρόνια τώρα συνομιλείτε με τους Ε/κ για να πετύχετε μια ΔΔΟ τουρκικών προδιαγραφών, αλλά δεν τα καταφέρατε, αφού όλοι οι Πρόεδροι της ΚΔ όταν είδαν την άβυσσο των τουρκικών στόχων δεν αποδέχθηκαν τις απαιτήσεις σας. Ούτε και ο νυν Πρόεδρος ή οποιοσδήποτε μελλοντικός Πρόεδρος θα τις αποδεχθεί, αφού κανένας τους δεν θα επιθυμούσε να μείνει στην ιστορία ως ο τελευταίος Πρόεδρος της ΚΔ και γνωρίζοντας ότι οι Ε/κ θα τις απορρίψουν, όπως έκαναν το 2004.

Το ψευδοκράτος σας, δεν συμμετέχει και ούτε θα συμμετάσχει ποτέ σε κανένα διεθνή ή ευρωπαϊκό Οργανισμό, όπως γίνεται με τα κανονικά κράτη. Καμιά αεροπορική εταιρεία από καμιά χώρα δεν θα εκτελεί απευθείας πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιό σας.

Οι Τ/κ δεν θα μπορέσουν ποτέ να συμμετάσχουν ούτε καν να παρακολουθήσουν στο ψευδοκράτος σας οποιαδήποτε διεθνή αθλητική, ή μουσική ή άλλη εκδήλωση, όπως γίνεται με τους πολίτες κανονικών κρατών. Αν παρακολουθείτε τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, μπορείτε να δείτε τους Κύπριους αθλητές να παρελαύνουν με τη σημαία της ΚΔ, ή αν σας αρέσει το ποδόσφαιρο, να παρακολουθήσετε τις κυπριακές ομάδες να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα του Τσάμπιονς Λίγκ και της Ουέφα.

Αν η ΚΔ αποφασίσει να αφαιρέσει τα διαβατήρια της από τους Τ/κ, δεν θα μπορείτε να ταξιδεύετε πουθενά εκτός από την Τουρκία ή θα αναγκάζεστε να ακολουθείτε πολύπλοκες διαδικασίες για απόκτηση βίζας.

Αν η ΚΔ αποφασίσει να κλείσει τα οδοφράγματα, οι οικονομικές επιπτώσεις για χιλιάδες «πολίτες σας» θα είναι τέτοιες που θα έχετε βίαιες διαδηλώσεις στους δρόμους σας. Αν η οικονομική βοήθεια από την ΕΕ σταματήσει, θα έχετε οικονομική κρίση τεραστίων διαστάσεων.

Αν νομίζετε ότι με τα τεχνάσματα σας για άνοιγμα του 3% των περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου (0,5% ολόκληρης της Αμμοχώστου), θα νομιμοποιήσετε τον σφετερισμό των περιουσιών μας λανθάνετε. Κανένας νοήμων Βαρωσιώτης δεν θα αποταθεί στις ψευδοαρχές σας, ούτε θα θελήσει να ζήσει υπό την ψευδοδιοίκηση σας, γνωρίζοντας ότι σε πολύ σύντομο διάστημα θα τους πάρετε πίσω την περιουσία τους ή θα τους αναγκάστε να φύγουν όπως κάνατε με τους Καρπασίτες, τους Κωνσταντινουπολίτες κ.ά. Εξάλλου, ούτε εσείς ούτε η Τουρκία έχετε την οικονομική ευχέρεια να ξοδέψετε κάποια δισεκατομμύρια για ανοικοδόμηση της πόλης, αλλά και κανένας ιδιώτης δεν θα επενδύσει δισεκατομμύρια για να αναπτύξει κλεμμένη γη, αφού η κλοπή δεν διαγράφεται όσος καιρός και αν περάσει.

Αν νομίζετε ότι το αφεντικό σας Ερντογάν κάνει ότι κάνει για το καλό των Τ/κ λανθάνετε, αφού το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η μεγαλομανία του και η επιθυμία του να επανεκλεγεί το 2023.

Δυστυχώς, οι εκάστοτε κυπριακές κυβερνήσεις δεν σας έλεγαν αυτές τις πραγματικότητες. Αντίθετα, με τις γενναιόδωρες παραχωρήσεις τους, την ηττοπαθή στάση τους και τις φοβίες τους για «επικείμενη διχοτόμηση και καταστροφή», για «νέα επικίνδυνα τετελεσμένα», ότι «ο χρόνος εργάζεται εναντίον μας» και άλλα μοιρολόγια, σας έκαναν να νομίζετε ότι εσείς και το αφεντικό σας ο Ερντογάν είστε άτρωτοι και κάνετε ότι θέλετε, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ΥΓ: Είναι καιρός οι πολιτικοί ηγέτες μας να αποβάλουν την ηττοπάθεια και τις φοβίες τους, να αξιολογήσουν σωστά και με αυτοπεποίθηση την δύναμη του κράτους μας, να σταματήσουν να εκλιπαρούν την Τουρκία για συνομιλίες αγνοώντας το γεγονός ότι αυτό κάνουμε για 47 χρόνια χωρίς αποτέλεσμα και πριν οποιαδήποτε διαπραγμάτευση ή άλλη ευκαιρία να επαναλαμβάνουν τα πιο πάνω στους Τ/κ και την Τουρκία.

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube