Weather Icon
Video , Αφγανιστάν , ΗΠΑ 22 Αυγούστου 2021

Επίδειξη ισχύος των Ταλιμπάν – Επιδεικνύουν τα αμερικανικά όπλα που απέκτησαν ΒΙΝΤΕΟ

Επίδειξη ισχύος των Ταλιμπάν – Επιδεικνύουν τα αμερικανικά όπλα που απέκτησαν ΒΙΝΤΕΟ

Οι Ταλιμπάν “παρελαύνουν” με τα αμερικανικά όπλα

Οι υποψίες ότι τα όπλα που άφησαν πίσω τους οι ΗΠΑ θα πέσουν στα χέρια των Ταλιμπάν, έγιναν πραγματικότητα. Οι τελευταίες εικόνες αποκάλυψαν ότι τα όπλα και ο εξοπλισμός που παρείχαν οι ΗΠΑ στον αφγανικό στρατό είναι πλέον στα χέρια των Ταλιμπάν.

Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες από τις ΗΠΑ, με εξοπλισμό 83 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατέρρευσαν γρήγορα, ενώ σε ορισμένες περιοχές της χώρας παραδόθηκαν χωρίς να πυροβολήσουν ούτε μια σφαίρα.

Ενώ οι δραστηριότητες εκκένωσης στην Καμπούλ συνεχίζονται, υπήρχαν υποψίες ότι οι Ταλιμπάν κατέσχεσαν αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων με την απόσυρση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας. Αυτή η υποψία έγινε πραγματικότητα.

Στις τελευταίες εικόνες από το Αφγανιστάν, φαίνεται ότι οι Ταλιμπάν έκαναν επίδειξη δύναμης με όπλα αμερικανικής κατασκευής.

Αναφέρεται ότι το εν λόγω βίντεο γυρίστηκε και μεταδόθηκε από τους Ταλιμπάν για προπαγανδιστικούς σκοπούς.

 

Dünyayı endişelendiren şüphe gerçek oldu! ABD'nin geride bıraktığı silahlar Taliban'ın elinde

Η αμφιβολία που ανησύχησε τον κόσμο έγινε πραγματικότητα! Τα όπλα που άφησαν πίσω τους οι ΗΠΑ βρίσκονται στα χέρια των Ταλιμπάν

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου της χώρας, πριν από 4 χρόνια οι ΗΠΑ παρέδωσαν 208 αεροσκάφη και 75.000 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 4.700 Humvees, για τις αφγανικές δυνάμεις, τα περισσότερα από τα οποία είναι πλέον στα χέρια των Ταλιμπάν.

Μάλιστα ελικόπτερα Black Hawk και επιθετικά αεροσκάφη Α-29 Super Tucano είναι μεταξύ του εξοπλισμού που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν.

Η αμφιβολία που ανησυχούσε τον κόσμο έγινε πραγματικότητα! Τα όπλα που άφησαν πίσω τους οι ΗΠΑ βρίσκονται στα χέρια των Ταλιμπάν και τα όπλα προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δαπανήσει 83 δισεκατομμύρια δολάρια για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας τα τελευταία 20 χρόνια.

Τουλάχιστον 46 αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν από τις αφγανικές δυνάμεις για να αποδράσουν από την Καμπούλ το περασμένο Σαββατοκύριακο, αναφέρθηκε ότι βρίσκονται στο Ουζμπεκιστάν.

Τι λένε οι ΗΠΑ

Αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν επίσης πρόσφατα δηλώσεις ότι ένα σημαντικό μέρος των όπλων που έδωσαν στον αφγανικό στρατό μπορεί να έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, έκανε την εξής δήλωση: “Προφανώς, δεν έχουμε πλήρη εικόνα για το πού πήγε κάθε αμυντικό υλικό. Αλλά Σίγουρα, ένα σημαντικό μέρος του έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν”.

Πηγή: haberler.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube