REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , Ρωσία 11 Αυγούστου 2021

Έφθασε ο ρωσικός γίγαντας Ilyushin II-76 και πιάνει δουλειά!!!

Έφθασε ο ρωσικός γίγαντας Ilyushin II-76 και πιάνει δουλειά!!!

Στην Αθήνα δύο ρωσικά «θηρία»! – Τα Ilyushin II-76 είναι ικανά να μεταφέρουν 42 τόνους νερού!

Το Ilyushin Il-76 είναι ένα πολλαπλών χρήσεων τετρακινητήριο αεροσκάφος που κατασκευάζει η ρωσική Ilyushin. Σχεδιάστηκε το 1967 με κύριο στόχο την αερομεταφορά στρατιωτικού υλικού και εξοπλισμού στη Σιβηρία και στον Αρκτικό Κύκλο, αλλά μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα από τα μεγαλύτερα πυροσβεστικά αεροπλάνα του κόσμου. Ενδεικτικά, το 2017 το Ilyushin Il-76 επιχειρούσε αδιάκοπα για 39 μέρες στην Χιλή.

Πρακτικά η χρήση του θηριώδους Il-76 ως αεροσκάφος πυρόσβεσης ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Πρόκειται για ένα πραγματικά γιγαντιαίο εναέριο μέσο πυρόσβεσης αφού το Il-76 μεταφέρει 42 τόνους νερό στις δυο δεξαμενές του όταν το Beriev μεταφέρει μόλις… 12 τόνους ή όσο περίπου οκτώ Canadair.

Γεμίζει με νερό μέσα σε 12-15 λεπτά, το οποίο ρίχνεται από το ύψος έως 50 μέτρα σε 8 δευτερόλεπτα, καλύπτοντας μεγάλη επιφάνεια 600×100 μέτρα. Το Ilyushin Il-76 δεν χαρακτηρίζεται άδικα και ως υδάτινο βομβαρδιστικό αφού για να γεμίσει δεν μπορεί να προσθαλασσωθεί αλλά ανεφοδιάζεται με νερό μόνο στα αεροδρόμια. Ωστόσο, χάρη στην υψηλή ταχύτητα φτάνει γρήγορα ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές και με μια ρίψη μπορεί να ανακόψει ένα μεγάλο μέτωπο φωτιάς.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube