Weather Icon
Αφγανιστάν , ΗΠΑ , Κίνα , Πακιστάν , Ρωσία 24 Αυγούστου 2021

Διαβουλεύσεις Ρωσία-ΗΠΑ-Κίνας και Πακιστάν για την κρίση στο Αφγανιστάν

Διαβουλεύσεις Ρωσία-ΗΠΑ-Κίνας και Πακιστάν για την κρίση στο Αφγανιστάν

Η Ρωσία δεν δέχεται Αφγανούς μετανάστες

Η Ρωσία, η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Πακιστάν ενδιαφέρονται να συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις για την διευθέτηση της κρίσης στο Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είχαμε επαφές με τους υπουργούς Εξωτερικών και των ΗΠΑ και της Κίνας και του Πακιστάν. Όλοι τους ενδιαφέρονται να συνεχισθεί αυτή η συνεργασία» δήλωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι η Μόσχα επιδιώκει την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στο Αφγανιστάν, ώστε  να μην δημιουργούνται απειλές που σχετίζονται με την τρομοκρατία και το εμπόριο ναρκωτικών για όλη την περιοχή.

Την ίδια στιγμή, είπε ο Λαβρόφ, η Ρωσία αντιτίθεται στις απόψεις που λένε να επιτραπεί στους Αφγανούς πρόσφυγες να μπουν στην πρώην σοβιετική περιοχή της Κεντρικής Ασίας, που βρίσκεται μεταξύ Ρωσίας και Αφγανιστάν, ή να παραμείνουν τα αμερικανικά στρατεύματα εκεί.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube