REAL TIME |

Weather Icon

Αρμένιος ολυμπιονίκης της άρσης βαρών στο Τόκιο πολέμησε στο Αρτσάχ πριν πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αρμένιος ολυμπιονίκης της άρσης βαρών στο Τόκιο πολέμησε στο Αρτσάχ πριν πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σήκωσε τα βάρη πολεμικής σύγκρουσης και μετά πήγε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Κάθε τέσσερα χρόνια τελούνται Ολυμπιακοί Αγώνες, με εξαίρεση τις χρονιές κατά τη διάρκεια των Παγκόσμιων πολέμων και του έτους 2020 λόγω της πανδημίας του Covid-19. Η αναβίωσή τους ξεκίνησε το 1896 από τον Γάλλο βαρώνο Πιερ ντε Κουμπερντέν και τον Έλληνα Δημήτριο Βικέλα, ως γνωστόν όμως η καταγωγή της διοργάνωσης είναι η Αρχαία Ελλάδα.

Τότε που πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων κηρυσσόταν η εκεχειρία, κατά την οποία όλες οι ελληνικές πόλεις έπαυαν τις εχθροπραξίες για μια ορισμένη περίοδο και οι Ολυμπιονίκες στέφονταν με κλαδί ελιάς και όταν επέστρεφαν στην πατρίδα τους γκρεμίζανε μέρος των τειχών προς τιμήν του ήρωα.

Εχθροπραξίες όμως γίνονται και σήμερα! Και μάλιστα υπάρχει αθλητής που στέφθηκε Ολυμπιονίκης στο Τόκιο προερχόμενος από πολεμική σύγκρουση.

Ο λόγος για τον Αρμένιο αρσιβαρίστα, Σιμόν Μαρτιροσιάν, ο οποίος έλαβε ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στην κατηγορία των 109 κιλών. Ο αθλητής, όπως αναφέρουν αρμενικές πηγές, άφησε τις προπονήσεις και την προετοιμασία των Ολυμπιακων Αγώνων για να πολεμήσει στο Αρτσάχ στον δεύτερο πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο αθλητής πολέμησε στον πόλεμο των 44 ημερών, υπηρετώντας την πατρίδα του. Εν τέλει η Αρμενία ήταν η μεγάλη ηττημένη, καθώς υποχρεώθηκε σε ταπεινωτική συνθηκολόγηση παραδίδοντας το 75% των εδαφών του Αρτσάχ, το οποίο οι Αρμένιοι είχαν καταλάβει στις αρχές της δεκατίας του ’90. Ο Μαρτυροσιάν σήκωσε τα βάρη του πολέμου, επέστρεψε στις υποχρεώσεις του και μετά σήκωσε όλη την Αρμενία στις πλάτες του με τη δεύτερη θέση στο Τόξιο.

Δείτε φωτογραφίες του Ολυμπιονίκη με στρατιωτική παραλλαγή:

Ο Μαρτυροσιάν είχε κατακτήσει επίσης ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 105 κιλών, το 2016, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Επίσης έχει αναδειχθεί δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και δύο φορές Πρωταθλητής Ευρώπης.

ΠΗΓΗ: Sportdog.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube