Weather Icon
Πολιτισμός 28 Αυγούστου 2021

Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων: Πρώτη παράσταση αρχαίου δράματος μετά από 17 αιώνες!

Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων: Πρώτη παράσταση αρχαίου δράματος μετά από 17 αιώνες!

Το αρχαίο δράμα επέστρεψε μετά από 17 ολόκληρους αιώνες στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων στη Θεσπρωτία σε μια παράσταση που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και τον πολιτιστικό σύλλογο Ραγίου.

Η παράσταση που ανέβηκε τη Δευτέρα 23 Αυγούστου ήταν οι Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη και όσοι βρέθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων απόλαυσαν ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία και τον πολιτισμό.

Οι παραστάσεις οι οποίες ανεβαίνουν και σε άλλα θέατρα της Περιφέρειας φέρουν τον γενικό τίτλο «Από τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου» και συνδέονται με την Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, με στόχο να συμβάλλουν στην προαγωγή και σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό. Ιδιαίτερα για το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων επρόκειτο για μια πολύ σπουδαία πρωτοβουλία ανάδειξης της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ηπείρου με την πραγματοποίηση μιας παράστασης αρχαίου δράματος μετά από 17 ολόκληρους αιώνες!

Στην παράσταση παρευρέθηκε η Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, κα Σταυρούλα Μπραϊμη – Μπότση η οποία στήριξε πολύ θερμά τις ενέργειες για την πραγματοποίηση της παράστασης και την οποία ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube