Weather Icon

Αντιδράσεις για 27χρονο Κύπριο του ISIS:«Πήγαν για να σκοτώσουν,να βασανίσουν»

Αντιδράσεις για 27χρονο Κύπριο του ISIS:«Πήγαν για να σκοτώσουν,να βασανίσουν»

Αντιδράσεις προκάλεσε η υπόθεση της καταδίκης του 27χρονου Κύπριου, Στέφανου Αριστείδου, για τρομοκρατία στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του BBC, καταδικάστηκαν για τρομοκρατία περισσότεροι Βρετανοί που πήγαν να πολεμήσουν κατά του ISIS, παρά όσοι πήγαν και στρατολογήθηκαν από τους τζιχαντιστές. Παραδόξως, όσοι ρίσκαραν τη ζωή τους για να πολεμήσουν στο πλευρό των Κούρδων κατά του Ισλαμικού Κράτους έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταδικαστούν για τρομοκρατία, παρά τα άτομα που συμμετείχαν στις βαναυσότητες του ISIS.

Με αφορμή την υπόθεση Αριστείδου, το δημοσίευμα αναφέρει ότι καταδικάστηκε όχι γιατί πήγε στη Ράκα για να ενταχθεί στον ISIS αλλά γιατί μοιράστηκε βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει παραδεχτεί όλες τις κατηγορίες και έτσι καταδικάστηκε για «διάδοση τρομοκρατικών δημοσιεύσεων». Το BBC αναφέρει ότι είναι μόλις ο 14ος Βρετανός επαναπατριζόμενος από τη Συρία που καταδικάστηκε για τρομοκρατικά αδικήματα.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο που βοήθησαν να προκληθεί ανείπωτη φρίκη στον λαό της Συρίας, οι οποίοι πρόθυμα συμμετείχαν σε μια θρησκεία που σκλαβώνει τις γυναίκες, δολοφονεί αλλόθρησκους και εκτελεί ομοφυλόφιλους, αλλά επέστρεψαν στο σπίτι τους και ζουν σχετικά ελεύθερα για άλλη μια φορά (παρακολουθούνται στενά, φυσικά).

«Πώς μπορεί να είναι σωστό οι Βρετανοί πολίτες να πηγαίνουν στο εξωτερικό για να βασανίσουν, να σκοτώσουν ή να διώκουν Σύριους, Κούρδους και άλλους και να μην αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των πράξεων τους;», αναφέρει δημοσίευμα του Spiked.

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ένα μεγαλύτερο ποσοστό Βρετανών που πήγαν στη Συρία για καλό λόγο – για να συμμετάσχουν στον πόλεμο των Κούρδων κατά του ISIS – έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία. Το BBC αναφέρει ότι περίπου 30 Βρετανοί πήγαν να ενταχθούν στην κουρδική πολιτοφυλακή. Και από αυτούς, τέσσερις έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία. Με άλλα λόγια, περίπου το 13 % αυτών. Έτσι, το 13% των ατόμων που πολέμησαν με τους Κούρδους έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατικά αδικήματα, σε σύγκριση με μόλις το 3% ατόμων που συμμετείχαν στον ISIS.

ΠΗΓΗ: sigmalive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube