REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , Τουρκία 24 Αυγούστου 2021

Ακάρ: Ο αριθμός των ανθρώπων που εκφράζουν τις απόψεις μας έχει αυξηθεί στην Ελλάδα

Ακάρ: Ο αριθμός των ανθρώπων που εκφράζουν τις απόψεις μας έχει αυξηθεί στην Ελλάδα

Ο Ακάρ ξεσκεπάζει τους Έλληνες που εκφράζουν τις θέσεις της Τουρκίας

Πολεμική ρητορική, όσον αφορά την χώρα μας, υιοθέτησε σε σημερινές του δηλώσεις ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος για άλλη μια φορά ζήτησε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Ο Χουλουσί Ακάρ “στοχοποίησε” εκ νέου το Καστελόριζο και αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας που ενοχλούν την Τουρκία, σε συνέντευξή του στο κανάλι Haber7.

“Λέμε ότι πρέπει να βρούμε πολιτικές λύσεις στα προβλήματά μας μέσω διαλόγου. Υπάρχει ένας μηχανισμός που καθιερώθηκε στο ΝΑΤΟ μετά τη συνάντηση του προέδρου μας με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, υπάρχουν συζητήσεις για μέτρα εμπιστοσύνης και οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας”. είπε.

“Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει νησί 6 μίλια χωρικά ύδατα και 10 μίλια εναέριου χώρου”, δήλωσε ο Ακάρ και συμπλήρωσε: “Οι σημαντικότερες συμφωνίες σχετικά με τα νησιά είναι η Λωζάνη και το Παρίσι. Αυτές οι συμφωνίες λένε ότι τα 23 νησιά δεν μπορούν να οπλιστούν. Όπλισαν 16 από αυτά. Αν κάνω του κεφαλιού μου, αυτό δεν ορίζεται ως συνθήκη”.

“Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, είμαστε αποφασισμένοι και είμαστε ικανοί για αυτό. Ό,τι κι αν κάνουν, θα πάρουν την απάντηση. Ορισμένοι συνταξιούχοι Έλληνες στρατιωτικοί, πολιτικοί, διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί… Ο αριθμός των ανθρώπων που εκφράζουν τις απόψεις μας έχει αυξηθεί στην Ελλάδα. Αυτά είναι σημαντικά”.

“Αγοράζοντας 3-5 μεταχειρισμένα αεροπλάνα, 3-5 πλοία, μην νομίσετε ότι θα αποκομίσετε πλεονέκτημα έναντι των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτή είναι μια μάταιη προσπάθεια. Άλλωστε, το να έχεις μια τέτοια περιπέτεια όταν έχεις τόσο μεγάλο εξωτερικό χρέος είναι ενάντια στην ευημερία του ελληνικού λαού και κάνει τη ζωή του δύσκολη. “, είπε ο Ακάρ.

Όσον αφορά την τρέχουσα κατάσταση στην Κύπρο, ο Ακάρ είπε: “Δύο κυρίαρχα, ισότιμα, ανεξάρτητα κράτη. Οι Κύπριοι αδελφοί μας πήραν την απόφασή τους”.

“Μπορούμε να λύσουμε τα ζητήματα S400 και F35 με τις ΗΠΑ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αλλά δεν μπορούμε να φτάσουμε πουθενά χωρίς να λύσουμε το YPG. Η συντονισμένη εργασία των ΗΠΑ με την Τουρκία στη Μέση Ανατολή φέρνει επιτυχία. Με άλλα λόγια, η συνεργασία με την Τουρκία δεν είναι με την τρομοκρατική οργάνωση YPG… Δεν θα φτάσετε πουθενά χωρίς να συνεργαστείτε με την περιφερειακή δύναμη. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα στη Μέση Ανατολή αγνοώντας την Τουρκία. Επιλέξτε λοιπόν καλά τον σύμμαχό σας, ποιος είναι ο σύμμαχός σας;”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Πέτρος Κράνιας

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube