Weather Icon
Αφγανιστάν 19 Αυγούστου 2021

Αφγανιστάν: Ο φυγάς πρόεδρος αρνείται ότι έφυγε από τη χώρα με εκατομμύρια

Αφγανιστάν: Ο φυγάς πρόεδρος αρνείται ότι έφυγε από τη χώρα με εκατομμύρια
Προηγήθηκαν αναφορές ότι ο Αφγανός Πρόεδρος Ασράφ Γκάνι είχε φύγει από τη χώρα με μεγάλα χρηματικά ποσά, με το ποσό να υπολογίζεται περίπου στα 169 εκατ. δολάρια. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ο εξόριστος Πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γκάνι προέβη σε διάγγελμα και διαβεβαίωσε ότι σκοπεύει να επιστρέψει στο άμεσο μέλλον προκειμένου να παρέχει «δικαιοσύνη» για όλους τους Αφγανούς πολίτες.
«Βρίσκομαι σε διαβουλεύσεις με άλλους έως ότου επιστρέψω έτσι ώστε να μπορώ να συνεχίσω τις προσπάθειές μου για δικαιοσύνη για τους Αφγανούς» ανέφερε, επαναλαμβάνοντας ότι επέλεξε να εγκαταλείψει τους συμπατριώτες του προκειμένου να εμποδίσει κάθε άλλο αιματοκύλισμα και να αποτρέψει κάθε «τεράστια καταστροφή».
Ο ίδιος καταδίκασε προηγούμενες αναφορές ότι είχε φύγει από τη χώρα με εκατομμύρια, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιοι ισχυρισμοί ήταν εντελώς αναληθείς και αβάσιμοι. “Είναι ψέματα” ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ασράφ Γκάνι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.08.2021

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέφυγε ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν – “Υποδεχθήκαμε τον Ασράφ Γκάνι”

«Προσπάθησαν να βάλουν μέρος των χρημάτων σε ελικόπτερο, αλλά δεν χωρούσαν» ανέφερε ο αξιωματούχος, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «κάποια από τα χρήματα εγκαταλείφθηκαν στον αεροδιάδρομο».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που ακολούθησαν, ο Γκάνι έφυγε με ποσά που μπορεί να φτάνουν και τα 169 εκατομμύρια, ωστόσο, το νούμερο δεν επιβεβαιώνεται.
«Ελπίζω τις επόμενες ημέρες ότι θα το ξεπεράσουμε και το Αφγανιστάν θα γνωρίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα» δήλωσε ο Γκάνι.
Το διάγγελμα έγινε λίγα λεπτά αφού ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επιβεβαίωσε ότι είχε επιτραπεί η είσοδος στον Αφγανό Πρόεδρο και την οικογένειά του για «ανθρωπιστικούς λόγους».
Ωστόσο, δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τυχόν άσυλο ή για την ακριβή περιοχή που βρίσκεται ο Γκάνι, ούτε αν ο ίδιος ο Αφγανός Πρόεδρος καλύπτει τα έξοδα της διαμονής του.
ΣΠΟΥΤΝΙΚ
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube