REAL TIME |

Weather Icon
Αφγανιστάν 16 Αυγούστου 2021

Αφγανιστάν: “Ο Ασράφ Γκάνι έφυγε με αυτοκίνητα γεμάτα χρήματα”

Αφγανιστάν: “Ο Ασράφ Γκάνι έφυγε με αυτοκίνητα γεμάτα χρήματα”
“Τέσσερα αυτοκίνητα γεμάτα χρήματα, προσπάθησαν να βάλουν μέρος των χρημάτων σε ελικόπτερο, αλλά δεν χώρεσαν όλα, κάποια έμειναν στο αεροδρόμιο” αναφέρει Ρώσος διπλωμάτης, περιγράφοντας το πώς έφυγε από το Αφγανιστάν ο Ασράφ Γκάνι.
Στις συνθήκες, κάτω από τις οποίες έφυγε από την Καμπούλ ο Ασράφ Γκάνι που παραιτήθηκε από πρόεδρος του Αφγανιστάν μετά την άφιξη των Ταλιμπάν στην αφγανική πρωτεύουσα, μίλησε στο Sputnik εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Γκάνι έφυγε από την Καμπούλ συνοδεία αυτοκινήτων που ήταν γεμάτα με χρήματα.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, κάποια από τα χρήματα που μετέφερε έμειναν στο αεροδρόμιο.
«Τέσσερα αυτοκίνητα ήταν γεμάτα χρήματα, προσπάθησαν να βάλουν μέρος των χρημάτων σε ελικόπτερο, αλλά δεν χώρεσαν όλα. Και κάποια από τα χρήματα έμειναν στον διάδρομο του αεροδρομίου» είπε συγκεκριμένα o εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματικής αποστολής Nikita Ishenko.
Οι Ταλιμπάν απέκτησαν, την Κυριακή (15/08), τον έλεγχο της Καμπούλ αμαχητί, ωθώντας τον Ασράφ Γκάνι να παραιτηθεί από πρόεδρος, καθώς όπως είπε, ήθελε να αποφύγει περαιτέρω βία στη χώρα.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, ο ειδικός προεδρικός αντιπρόσωπος για το Αφγανιστάν Ζαμίρ Καμπούλοφ, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις, ανέφερε ότι «έως έναν βαθμό ήρθε αιφνιδιαστικά, καθώς είχαμε την εντύπωση ότι ο στρατός του Αφγανιστάν, ό,τι κι αν είναι αυτός, θα αντισταθεί για κάποιο διάστημα».
«Πιστεύω ότι οι συγγραφείς τέτοιων ιστοριών προσπαθούν με κάποιο τρόπο να δικαιολογήσουν την αποτυχία των Αμερικανών στο Αφγανιστάν και να ισχυριστούν ότι πρόκειται για σχεδιασμένη ενέργεια» είπε ο ίδιος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Echo της Μόσχας.
Εν τω μεταξύ, στο Αφγανιστάν οι εξελίξεις είναι δραματικές, καθώς οι πληροφορίες που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας κάνουν λόγο για νεκρούς στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, βάσει όσων ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς να έχει καταστεί σαφές εάν τα άτομα αυτά έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς ή από ποδοπατήματα.

Αφγανιστάν - Sputnik Ελλάδα, 1920, 16.08.2021

Αφγανιστάν: Χάος στην Καμπούλ μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν – Πληροφορίες για νεκρούς

.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube