REAL TIME |

Weather Icon
Αφγανιστάν 28 Αυγούστου 2021

Αφγανιστάν – Ηγέτης των ISIS: Εχθροί μας οι Ταλιμπάν, θα τους επιτεθούμε όταν φύγουν οι Αμερικανοί

Αφγανιστάν – Ηγέτης των ISIS: Εχθροί μας οι Ταλιμπάν, θα τους επιτεθούμε όταν φύγουν οι Αμερικανοί

Αποκρύπτωντας τα πραγματικά του στοιχεία ηγετικό στέλεχος της θυγατρικής του Ισλαμικού Κράτους στην Καμπούλ παραχώρησε συνέντευξη στο CNN – Απέφυγε να απαντήσει για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων σε χώρες της Δύσης – Οι Ταλιμπάν δεν εφαρμόζουν τη Σαρία και επηρεάζονται από ξένες δυνάμεις, λέει χαρακτηριστικά

Ηγετικό στέλεχος των ISIS-K παραχώρησε συνέντευξη στην Αμερικανίδα δημοσιογράφο του CNN, Clarissa Ward, λίγες ημέρες πριν από την επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 170 άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατοντάδες.

Θέλοντας να αποκρύψει τα πραγματικά του στοιχεία, ήταν άλλωστε ο όρος που έθεσε για να δεχθεί τη συνέντευξη, συστήθηκε ως «Αμπντουλάχ Μουνίρ». Εξήγησε ότι ο ίδιος έχει περίπου 600 άντρες – μαχητές στη διάθεση του οι οποίοι είναι Ινδοί, Πακιστανοί και από άλλες περιοχές της Κεντρικής Ασίας. Εξέφρασε τη δυσφορία του προς τους Ταλιμπάν, επικρίνοντας τους ότι δεν μένουν «πιστοί» στην ιδεολογία τους και ουσιαστικά έχουν «πουληθεί» σε ξένες επιρροές.

Συνέντευξη με τον αρχηγό του ISIS στην Καμπούλ

Οι Ταλιμπάν δεν εφαρμόζουν τον νόμο της Σαρίας

Τους καταλόγισε ότι δεν εφαρμόζουν τον νόμο της Σαρίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχουν κάνει καμία εκτέλεση, λιθοβολισμό ή να τιμωρήσουν κάποιον που έκλεψε με ακρωτηριασμό. «Όσοι ακολουθούν την Σαρία είναι αδελφοί μας. Όσοι δεν το κάνουν αυτό, είναι πολέμιοι μας», δηλώνει χαρακτηριστικά. «Δεν μας εκπροσωπούν πλέον οι Ταλιμπάν», προσθέτει κατηγορώντας τους ότι υπακούν σε ξένες δυνάμεις. Και αυτός είναι ο λόγος που αυτονομήθηκαν επιλέγοντας να «πολεμήσουν» δίπλα στους ISIS. Για το μέλλον, έχουν ως στόχο να αναπτύξουν δυνάμεις Χαλιφάτου όπως οι ISIS στη Συρία και το Ιράκ.

Η συνέντευξη αυτή, είχε μαγνητοσκοπηθεί πριν από την αιματηρή επίθεση στην Καμπούλ, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 170 ανθρώπους ανάμεσα τους και Αμερικανούς στρατιώτες, με τον «Μουνίρ» να υπονοεί ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες στο επόμενο διάστημα μόλις απομακρυνθούν εντελώς οι αμερικανικές δυνάμεις. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για την διεθνή τρομοκρατία και τα σχέδια της οργάνωσης, απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα αυτή αλλά ανήκει σε υψηλότερα κλιμάκια.

Ορκισμένος εχθρός των ΗΠΑ ο ISIS-K

Το Ισλαμικό Κράτος Χορασάν (ISIS-K) είναι «θυγατρική» του ISIS στο Αφγανιστάν και αποτελεί ορκισμένο εχθρό των ΗΠΑ αλλά και των Ταλιμπάν. Την Πέμπτη, ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης. Μια ημέρα αργότερα, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή με drone εναντίον ενός σχεδιαστή επιθέσεων. Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε στην επαρχία Νανγκαχάρ, ανατολικά της Καμπούλ. Περιοχή που θεωρείται προπύργιο των ισλαμιστών.

Την ίδια ώρα, μέσα στο σαββατοκύριακο μια μετά την άλλη οι χώρες της Δύσης ολοκληρώνουν τις επιχειρήσεις εκκενώσεις των πολιτών από την Καμπούλ. Παρίσι και Λονδίνο, ανακοίνωσαν ότι ήδη ολοκλήρωσαν τις επιχειρήσεις τους, ενώ ανάμεσα στους πολίτες είναι και Αφγανοί που θέλησαν να φύγουν από την χώρα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube