Weather Icon

Αφγανιστάν: Απαράδεκτα παιχνίδια διπλωματών στην πλάτη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής

Αφγανιστάν: Απαράδεκτα παιχνίδια διπλωματών στην πλάτη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής

Πολιτικά πάθη και στοχοποιήσεις πίσω από το ελληνικό φιάσκο στην Καμπούλ

Συγκρούσεις μεταξύ διπλωματών, πολιτικά πάθη και στοχοποιήσεις προσώπων περιλαμβάνει το θρίλερ της επιχείρησης απεγκλωβισμού των Αφγανών που συνεργάστηκαν με τους Έλληνες στρατιωτικούς στο Αφγανιστάν.

Κάποιοι, μάλιστα, του δίνουν και πολιτική χροιά, εν όψει του επικείμενου ανασχηματισμού, βάλλοντας κατά του Υπουργού Εξωτερικών, προκειμένου να απομακρυνθεί από τη θέση του. Η αρχή έγινε με προσωπική στοχοποίηση από γνωστή ιστοσελίδα του Έλληνα πρέσβη στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν Ανδρέα Παπασταύρου. Το δημοσίευμα τον κατηγορούσε για λιποψυχία επειδή, όπως αναφέρει, αρνήθηκε να εξέλθει του αεροδρομίου της Καμπούλ για να παραλάβει τους Αφγανούς και τις οικογένειές τους. Στο πώς θα έβγαινε εκτός αεροδρομίου ο Έλληνας πρέσβης, με τους Ταλιμπάν να ελέγχουν την περιοχή, κανείς δεν έχει απάντηση.

nb keimeno papastavrou andreas
Ο Ανδρέας Παπασταύρου

Η συνέχεια ήρθε με το Υπουργείο Εξωτερικών να αποφασίζει, άγνωστο με ποια λογική, μετά την πρώτη προσπάθεια να στείλει, όχι ένα στρατιωτικό C-130 με τον πρέσβη και ειδικές δυνάμεις για προστασία, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο για τέτοιες περιπτώσεις, αλλά ένα VIP αεροπλάνο, το οποίο προσγειώθηκε στο Ισλαμαμπάντ, αλλά λόγω της βομβιστικής ενέργειας δεν προσγειώθηκε ποτέ στην Καμπούλ.

Ακολούθησε νέο δημοσίευμα στην ίδια ιστοσελίδα, όπου ευθέως και με φωτογραφία του καθιστούσε τον Νίκο Δένδια υπεύθυνο για το «φιάσκο» στην Καμπούλ, με την αποτυχία απεγκλωβισμού των Αφγανών.

Στην υπόθεση, κάποιοι εμπλέκουν τη γνωστή πρώην διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρέσβη, πλέον, της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία αυτές τις ημέρες βρέθηκε στην Αθήνα μαζί με τον γερουσιαστή των Ηνωμένων Πολιτειών Ρόμπερτ Μενέντεζ. Αυτή φέρεται ότι χρεώνει στον πρέσβη Ανδρέα Παπασταύρου τη μετάθεσή της το 2015 από τη θέση της μόνιμης αντιπροσώπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. σε Ουρουγουάη και Παραγουάη. Οπότε, κατά το συγκεκριμένο σενάριο, βρήκε μια πολύ καλή αφορμή, με τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου, να επιτεθεί στον συνάδελφό της, με τα βέλη, κατ’ επέκτασιν, να πετυχαίνουν και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Πολιτικά πάθη και στοχοποιήσεις πίσω από το ελληνικό φιάσκο στην Καμπούλ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube