Weather Icon
Ιστορία 28 Αυγούστου 2021

950 χρόνια από τη Μάχη του Μαντζικέρτ – Η αρχή της καταστροφής του Βυζαντίου

950 χρόνια από τη Μάχη του Μαντζικέρτ – Η αρχή της καταστροφής του Βυζαντίου

Στις 26 Αυγούστου 1071 έλαβε χώρα η Μάχη του Μαντζικέρτ ανάμεσα στο βυζαντινό στρατό και τους Σελτζούκους Τούρκους. 950 χρόνια μας χωρίζουν από τη μέρα, που άλλαξε τις ιστορικές εξελίξεις στην περιοχή της Μικράς Ασίας και ως επέκταση σε όλον το μεσαιωνικό κόσμο. Ακόμα και σήμερα η τραγική ήττα των Βυζαντινών αντανακλά στις ισορροπίες του ελληνικού και του τουρκικού κόσμου.

Η εισροή των νομαδικών φυλών σε μια από τις αρχαιότερες εστίες του ελληνικού πολιτισμού τον 11ο αιώνα έφερε ως αποτέλεσμα και τη Γενοκτονία όλων των χριστιανικών πληθυσμών με το κυριότερο τον ελληνικό τον 20ο αιώνα.

Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας, οι οποίοι κατάφεραν να διατηρήσουν τον πλούσιο πολιτισμό τους και να επιζήσουν την περίοδο 1916-1923, εξαναγκάστηκαν στην Έξοδο από την αξέχαστη πατρίδα τους παρά την μακραίωνη προσπάθεια της συμβίωσης με τους κατακτητές από τα βάθη της Ασίας. Τα εγκλήματα εναντίον των Ελλήνων και όλων των χριστιανών στην Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν αναγνωρίζονται ως τις μέρες μας από την Τουρκία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube