Weather Icon

Βίντεο μαχαιριά! Αζέρος στρατιώτης ξεσπά με πυροβολισμούς σε αρμενικό χριστιανικό μνημείο

Βίντεο μαχαιριά! Αζέρος στρατιώτης ξεσπά με πυροβολισμούς σε αρμενικό χριστιανικό μνημείο

Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν: Δεν έχει τελειωμό η βαρβαρότητα των Αζέρων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Αζέρος στρατιώτης να πυροβολεί αρμενικό μνημείο

Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, το infognomonpolitics.gr, σας παρουσίασε τη νέα πράξη πολιτιστικής γενοκτονίας από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. Αναφερόμαστε στην καταστροφή αρμενικού κοιμητηρίου στο χωριό του Σγκνάχ ( το δεύτερο ιστορικό νεκροταφείο, μετά το Μετς Ταγκέρ) από τις αζερικές δυνάμεις που καταγγέλουν το «Παρατηρητηρίου Μνημείων» και το «Παρατηρητήριο της Κληρονομιάς του Καυκάσου».

Η βαρβαρότητα όμως δεν έχει τελειωμό. Στο διαδίκτυο διέρρευσε βίντεο, στο οποίο φαίνεται Αζέρος στρατιώτης να πυροβολεί αρμενικό khachkar (πέτρινος σταυρός) στην πόλη του Χαδρούτ, του Ναγκόρνο Καραμπάχ, η οποία βρίσκεται μετά τον πόλεμο των 44 ημερών του 2020 υπό αζερική κατοχή.

Στο βίντεο φαίνεται ο στρατιώτης να δοκιμάζει το σημάδι του πάνω στο σημείο, το οποίο έχει βεβηλωθεί από γκράφιτι στη γλώσσα των Αζέρων, η οποία είναι γνωστό, ότι είναι πανομοιότυπη με την τουρκική με κάποιες ελάχιστες διαφορές.

Η καταστροφή των αρμενικών θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων, στο κατεχόμενο από τους Αζέρους Σουσί, κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πολιτιστική γενοκτονία. Ποιος ξεχνά την είδηση που δημοσιεύτηκε στις 3 Μαΐου 2021 στο infognomonpolitics.gr, η οποία μετέφερε το θέμα της… αποκαθήλωσης του τρούλου του καθεδρικού ναού Γαζαντσετσότς.

Αρμενικές πηγές υποστηρίζουν, ότι το Αζερμπαϊτζάν καταστρέφει συστηματικά την αρμενική κληρονομιά. Στα τέλη του 20ου αιώνα κατέστρεψε κρυφά έναν εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό πολιτιστικών και θρησκευτικών αντικειμένων. Μόνο μέσα στο Ναχιτσεβάν, έναν αρμενικό θύλακα ιστορικά που βρίσκεται υπό αζερική διοίκηση, οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν κατέστρεψαν μεταξύ 1997 και 2006 τουλάχιστον 89 μεσαιωνικές εκκλησίες, 5.840 khachkars (πέτρινοι σταυροί) και 22.000 ιστορικές επιτύμβιες στήλες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube