Weather Icon

Τουρκία: τριάντα φύλακες επιτέθηκαν στην πολιτική κρατούμενη Mizgin Kayıtbey

Τουρκία: τριάντα φύλακες επιτέθηκαν στην πολιτική κρατούμενη Mizgin Kayıtbey

Η οικογένεια της βασανισμένης πολιτικής κρατούμενης Mizgin Kayıtbey έχει υποβάλει αίτηση στην Τουρκική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) για νομική συνδρομή μετά από βίαιη επίθεση που δέχτηκε η Kayıtbey από 30 φρουρούς των φυλακών.

Ακόμα μια νέα είδηση ​​σχετικά με σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον πολιτικού κρατουμένου στην Τουρκία είδε το φως της δημοσιότητας, στη φυλακή Πατνός στην κουρδική πόλη Ağrı (Agiri), στην ανατολική Τουρκία.

Η Mizgin Kayıtbey, μια γυναίκα πολιτική κρατούμενη στη φυλακή Patnos τύπου-L, δέχτηκε επίθεση προφορικά και μετά σωματικά, από μια ομάδα 30 ανδρών φρουρών, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές.

Μετά την επίθεση από τους φρουρούς, η Kayıtbey έχασε τις αισθήσεις της και νοσηλεύτηκε, αλλά πριν ολοκληρωθεί η θεραπεία της στο νοσοκομείο, επέστρεψε στη φυλακή. Η Kayıtbey μοιράστηκε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίθεση την οποία υπέστη, καθώς μεταφέρθηκε στο δικαστήριο για ακρόαση σχετικά με τη συνεχιζόμενη δίκη της.

«Έχω σπασμένο κόκαλο, εκδορές, μώλωπες και πληγές με αιμορραγία στο σώμα μου», είπε στην οικογένειά της κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου τηλεφώνου που της έχουν επιτρέψει να κάνει στους συγγενείς της. Η οικογένεια της Kayıtbey υπέβαλε αίτηση στην Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκίας (IHD) για να την βοηθήσει στην αναφορά αυτής της σοβαρής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπέστη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube