Weather Icon
Ουγγαρία 2 Ιουλίου 2021

Το δόγμα Ορμπάν και οι Χιμπατζήδες…

Το δόγμα Ορμπάν και οι Χιμπατζήδες…

Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο στην υπόθεση του χάρτη με τις χώρες της Ε.Ε. που καταδίκασαν την ουγγρική νομοθεσία η οποία  κάνει διακρίσεις εις βάρος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων (anti LGBTQ Law) και παραβιάζει το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, με το πρόσχημα της “προστασίας των παιδιών”, είναι η “γεωγραφία” των χωρών που υποστήριξαν την πρωτοβουλία του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου.

Τούτο πριν η Ελλάδα αλλάξει στρατόπεδο και ο κ. Βαρβιτσιώτης αφήσει στα “κρύα του λουτρού” το συντηρητικό δεξιόστροφο κοινό της Ν.Δ.

Στον χάρτη παρατηρείται μια σαφής διαίρεση μεταξύ δυτικών και ανατολικών χωρών της Ευρώπης. Σχεδόν όλες οι χώρες που βρέθηκαν στον συνασπισμό της “Σοβιετίας” μετά τον πόλεμο τάχθηκαν υπέρ των μέτρων της Ουγγαρίας, η κοινωνία της οποίας φαίνεται να αναζητά αυτοπροσδιορισμό και ταυτοποίηση από ένα μοντέλο με  ισχυρότερο ρόλο των παραδοσιακών χριστιανικών αξιών.

Ενδιαφέρον έχει επίσης αν συγκρίνει κάποιος το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της μιας ομάδας και της άλλης. Οι πλούσιες οικονομικά και προηγμένες τεχνολογικά χώρες της Δυτικής Ευρώπης τάχθηκαν ομοθυμαδόν εναντίον της Ουγγαρίας και οι φτωχές χώρες της Ανατολής και των Βαλκανίων υπέρ ή τήρησαν “πονηρές” αποστάσεις καθώς οι πλούσιες χώρες ρυθμίζουν και τις ροές των ταμείων σύγκλισης…

Πριν μερικές δεκαετίες τα άτομα των οποίων η σεξουαλική συμπεριφορά “παρέκκλινε” από τον μέσο όρο δεν στιγματίζονταν και χλευάζονταν απλώς, αλλά συνήθως τιμωρούνταν και σωματικά.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αλαν Τιούρινγκ λαμπρού βρετανού επιστήμονα που συνέβαλε όσο λίγοι στη νίκη των συμμάχων στον Β’ Π.Π. και θεωρείται ο πατέρας των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Προς τιμήν του ο Στηβ Τζομπς έκανε σήμα κατατεθέν της Apple το δαγκωμένο μήλο, αφού ο Τιούρινγκ αυτοκτόνησε δαγκώνοντας ένα δηλητηριασμένο μήλο.

Σήμερα κανένας στις προηγμένες χώρες του Δυτικού κόσμου δεν  διανοείται να υποστηρίξει πως οι άνθρωποι με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις είναι “άρρωστοι” ή  πρέπει να τιμωρούνται.

Φαίνεται πως υπάρχει μια διαφωνία στο αν θα πρέπει να κρύβονται και αν η επιλογή τους να μην κρύβουν τις προτιμήσεις τους συνιστά προπαγάνδα και προσπάθεια διάδοσης αυτών.

για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube